Policisté v kraji obsadili silnice, předjíždění hlídal i dron. Video

Během chvíle policisté odhalili hned několik řidičů, kteří nerespektovali "plnou čáru" a při zakázaném předjíždění je přistihl policejní dron.

Jarní servisní akce AUTO CB

V posledních dvou týdnech policisté na území Plzeňského kraje provedli dvě dopravně bezpečnostní akce, při kterých se dopravní policisté zaměřili zejména na dodržování rychlostních limitů a na dodržování všech pravidel podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. Jelikož se v poslední době setkáváme s narůstající nekázní některých řidičů, byl do jedné z akcí nasazen i policejní dron. Ten nám pomohl zdokumentovat mnohdy riskantní jednání řidičů, kteří nerespektují například vodorovné dopravní značení - podélnou čáru souvislou, kdy její přejíždění je zakázané. Někdy i zdánlivě banální přejetí této dopravní značky může vést až k dopravní nehodě s tragickými následky. Umístění těchto dopravních značek na komunikaci, kdy je zakázané její přejíždění, má své významné opodstatnění (například rozhledové podmínky pro řidiče) z hlediska bezpečnosti silničního provozu.

Během těchto dvou akcí policisté zjistili celkem 182 přestupků. Nejčastějším přestupkem bylo překročení povelené rychlosti v daném úseku, což nedodrželo celkem 97 řidičů. Na druhém místě bylo v 18 případech telefonování během jízdy. Deset řidičů se nepřipoutalo během jízdy bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů řídilo vozidlo, které nemělo vyhovující technický stav. Policisté se zaměřili také na železniční přejezdy a zde zjistili čtyři řidiče, kteří porušili povolenou rychlost při jejich přejíždění. Na Stříbrsku policisté zastavili k silniční kontrole řidiče, který za volant usedl pod vlivem alkoholu a nadýchal hodnotu 1,3 promile. Opětovně připomínáme, že v České republice je nulová tolerance alkoholu za volantem. Řidič nesmí řídit vozidlo po požití alkoholu či jiné návykové látky a zakázaná je i konzumace těchto látek během jízdy.


video: pčr


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.09.2023 07:04
Video



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka