Policisté v Plzni dopadli obchodníka s drogami

Policisté Toxi týmu Městského ředitelství policie Plzeň opět bodovali na poli drogové kriminality. Dlouhodobá a doslova mravenčí práce přinesla kýžené ovoce začátkem tohoto týdne.


Kriminalistům se totiž podařilo nashromáždit dostatek důkazů, které hovořily v neprospěch muže, který byl podezřelý z distribuce pervitinu a marihuany, u nás zakázaných omamných a psychotropních látek. Na základě toho bylo  proti němu zahájeno trestní stíhání ze spáchání  přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Přestože policisté Toxi týmu na případu pracovali dlouho předtím, klec doslova spadla v úterý dne 28. června tohoto roku. Kolem tři čtvrtě na osm večer zadrželi na ulici Na Chmelnicích v Plzni teprve 22letého muže, u kterého nalezli téměř šedesát dávek pervitinu, jeden a půl gramu marihuany, plastové sáčky tzv. přepravky na pervitin a digitální váhu.

Policistům se kromě již popsaného jednání muži podařilo prokázat, že v době od června roku 2015 do dne, kdy byl zadržen, prodával pervitin v různém množství šesti pravidelným odběratelům. Nejmladším zákazníkem byl 23letý muž, nejstarším klientem byl rovněž muž, tentokrát 38letý. Celkem za uvedené období prodal pervitin a marihuanu za více než 160 tisíc korun.

V jednom případě dokonce jednu dávku, tzv. lajnu, poskytl svému pravidelnému odběrateli zcela zdarma jako protislužbu za odvoz.

Vzhledem k rozsahu obvinění, byl na muže  podán podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ten nebyl soudem akceptován.

Obviněnému nyní za uvedené protiprávní jednání hrozí až pět let za mřížemi.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.07.2016 07:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka