Policisté v Plzni obsadili silnice, padly pokuty za téměř 15 tisíc

V neděli 16. července 2017 proběhla v Plzni republiková dopravně bezpečnostní akce s názvem „X-TISPOL“.


Ta byla zaměřena zejména na dodržování stanovené rychlosti jízdy v obci, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí.

Dále bylo u řidičů kontrolováno telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Policisté se dále zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Při akci bylo zjištěno 54 přestupků a uloženo 47 blokových pokut v celkové výši 14 800 korun. Celkem 19 řidičů nedodrželo stanovenou rychlost v obci, 14 řidičů mělo svůj automobil v nevyhovujícím technickém stavu. Tři hříšníci neměli za jízdy rozsvícena světla, další tři nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem a v pěti případech řidiči nepředložili doklady předepsané pro řízení motorových vozidel.

Policisté dále řešili dva případy, kdy řidiči drželi za jízdy hovorové zařízení a v jednom případě řešili cyklistu, který jen na chodníku. U jednoho z řidičů byl zjištěn nesprávný způsob jízdy. V neposlední řadě sedm dopravních přestupků policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.07.2017 07:07



5 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka