Policisté varují před Dušičkami: Nenechte se okrást

Policie upozorňuje návštěvníky hřbitovů, aby byli obezřetní a svůj majetek si řádně hlídali.

Cílená propagace v Plzni

Blíží se tradiční svátek – Památka zesnulých a s tím jsou spojené nemalé počty návštěvníků hřbitovů, kteří v tyto dny nejvíce vzpomínají na své blízké, jež tu nejsou s námi. V souvislosti s tímto svátkem očekáváme zvýšený provoz na silnicích. Policisté se zejména zaměří na místa, kde se dá větší provoz předpokládat. Zvýšená hustota provozu vozidel vyžaduje více pozornosti, soustředěnosti a ohleduplnosti. Kromě silničních kontrol budou policisté ve zvýšené míře dohlížet i na okolí hřbitovů. Pro některé je bohužel tento svátek impulsem k možnosti krádeže, proto policisté upozorňují všechny občany, aby si jako návštěvníci hřbitovů své hroby hlídali a řidiče, aby si řádně zabezpečili svůj vůz proti nenechavcům.

Abychom předešli možných komplikacím, které jsou spojeny s návštěvou hřbitova, dbejme na pár zásad. Zde je policie shrnuje:

1. Auto není trezor – řidiči a spolujezdci - ve vozidle nenechávejte své věci, cennosti i oblečení volně odložené na sedadlech. Ani zavazadlový prostor není trezor a i zde nejsou vaše věci dostatečně chráněné. Svůj vůz si řádně zabezpečte proti pohybu a uzamkněte.

2. Chraňte si svůj hrob. Pořiďte si fotografii vašeho hrobu, abyste v případě krádeže věcí z hrobu mohli policistům poskytnout jeho fotografickou dokumentaci.

3. Při úpravě hrobu si volně neodkládejte své kabelky, tašky nebo jiné cennosti bez dostatečného dozoru, pachateli mnohdy postačí jen pár vteřin, aby se zmocnil vašich osobních věcí.

4. Nebuďme lhostejní vůči okolí, jelikož tím nahráváme zlodějům, kteří právě využívají nevšímavosti občanů. Jakýkoliv pohyb podezřelé osoby, ať už u vozidla nebo na hřbitově, okamžitě nahlaste na Policii České republiky, na linku 158. Nikdy nevíte, kdy všímavost jiných zachrání právě váš majetek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.11.2017 06:07



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka