Policisté za 3 dny uložili pokuty ve výši 105 tisíc korun

Policisté realizovali rozsáhlou dopravně bezpečnostní akci, která proběhla v době od 8. do 10. července 2016 na území Plzeňského kraje. Jednalo se o celorepublikovou akci, která se zaměřovala zejména na technický stav motorových vozidel, ale i na dodržování dalších povinností, které vyplývají účastníkům silničního provozu ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.


Celkem bylo do akce nasazeno 209 policistů ze služby dopravní a pořádkové policie, kteří zkontrolovali celkem 1 330 vozidel, přičemž zjistili celkem 278 přestupků. Z tohoto počtu policisté na místě vyřídili blokovou pokutou celkem 257 přestupků v celkové výši 105 100 korun. Zbývajících 21 přestupků pak policisté oznámili příslušným správním orgánům. Mezi nejčastější porušení patřilo nedodržení stanovené rychlosti, a to celkem ve 115 případech, za které byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 64 300 korun. Z celkového počtu bylo ve 4 případech zjištěno požití alkoholických nápojů. Mezi částé porušení patřil nevyhovující technický stav vozidel a nepřipoutání bezpečnostním pásem. Technický stav vozidel neodpovídal právním předpisům v celkem 49 případech. Mezi zjištěná porušení  patřila i jízda bez dálniční známky, a to v celkem 4 případech. V dopravně bezpečnostních akcích budou policisté na území Plzeňského kraje i nadále pokračovat.


Komentáře

  • Před 8 roky

    A kdy se konečně začnou starat o vjíždění do křižovatek a stání na přechodech? S tím je moc práce, to radši budu stát s radarem před značkou konec obce =/

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.07.2016 08:16



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka