Policisté žádají o svědectví cestující z autobusu namol opilého řidiče

Namol opilý řidič hromadného prostředku nezvládl řízení vozu a vyjel na pole. Pak se vydal do cílové stanice.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Uprostřed Plzně byl zadržen policejní hlídkou. Pokud jste ve voze v předmětné době cestovali, přijďte podat svědectví. 

 Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň pátrají po svědcích kuriózní dopravní nehody, ke které došlo v sobotu dne 4. března tohoto roku v Plzni. V uvedený den v době mezi 19 hodin 46 minut a 19 hodin 54 minut řídil 45letý profesionální řidič autobus plzeňské městské hromadné dopravy pravidelné linky číslo 35 z konečné zastávky autobusů v Plzni městské části Křimice směrem do Radčic.  Během jízdy po vozovce v bezprostřední blízkosti křižovatky silnic III/18053 a III/18050 (křižovatka ve tvaru T na městské části Malesice – Radčice – Křimice) sjel s vozem mimo komunikaci, následně projel příkopem a vyjel na pole. Zde v jízdě pokračoval přibližně 300 metrů a pak vůz zastavil. V ten okamžik se v autobuse nacházelo několik pasažérů. Jeden z nich k řidiči přistoupil a s dalšími osobami si vynutil vystoupení z prostředku. S dalšími cestujícími se pak šofér vydal na cestu zpět na vozovku a do centra Plzně, kde byl zastaven policejní hlídkou.

Během události naštěstí nebyl nikdo zraněn. V rámci šetření tohoto případu se řidič mimo jiné podrobil i orientační dechové zkoušce ke zjištění, zda usedl za volant autobusu pod vlivem alkoholu či nikoli. Test přinesl pozitivní výsledek, a sice závratných 2,95 promile.

Policisté ve věci okamžitě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecné ohrožení, pro které pachateli v případě, že bude pravomocně odsouzen, hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Vzhledem k tomu, že se vyšetřovatelům nepodařilo dosud ustanovit všechny osoby, které se v autobuse v předmětnou dobu nacházely, a vzhledem k tomu, že jejich svědecká výpověď by mohla být zásadní z hlediska objasnění tohoto protiprávního jednání, žádáme cestující, kteří byli svědky této události, aby přišli podat své svědectví. Přihlásit se mohou na linku 158 nebo osobně na jakoukoli služebnu Policie České republiky.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.03.2017 07:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka