Poliklinika Agel Plzeň ná novou endoskopickou věž k vyšetření

Novou moderní endoskopickou věží, včetně videogastroskopu, se může pochlubit Poliklinika Agel Plzeň. Nový přístroj umožňuje lékařům pacienta nejen vyšetřit a nahlédnout do jeho trávicího ústrojí, ale i okamžitě provést léčebný zákrok.

Cílená propagace v Plzni

Endoskopická věž nahradila starší typ tohoto technického vybavení. Nová investice přišla POLIKLINIKU AGEL Plzeň na více než jeden milión korun.

Vyšetření trávicího traktu většinou doporučuje praktický lékař, a to u pacientů s akutními či chronickými zažívacími potížemi, nebo pokud mají pozitivní test na krvácení do stolice. „Naše pracoviště může díky nákupu nové zdravotnické techniky nabídnout pacientům gastroskopické i kolonoskopické vyšetření na ještě vyšší úrovni než doposud. V případě endoskopického pracoviště naší polikliniky však platí doslova, že včasnou diagnostikou a léčbou, každoročně naši lékaři zachrání řadu lidských životů,“ uvádí ředitel plzeňské polikliniky Mgr. Jiří Fojtík, MBA, s tím, že oddělení chirurgie s endoskopickým pracovištěm ročně provede zhruba 1200 endoskopických výkonů.

„Nová endoskopická věž včetně videogastroskopu poskytuje vysokou kvalitu obrazu, a umožňuje tak rychlejší a přesnější vyšetření. Výhodou je i možnost bezproblémového pořizování obrazové dokumentace a archivace záznamů,“ říká MUDr. Jarmila Komárková, která endoskopické pracoviště na plzeňské poliklinice založila. Tato lékařka již v roce 1982 provedla, jako první v republice vyšetření pomocí videoendoskopického systému kolonoskopii a polypectomii. 

POLIKLINIKA AGEL Plzeň každoročně investuje prostředky do nákupu nových přístrojů, které umožňují lékařům včasnou a přesnou diagnostiku, případně i provedení léčebného zákroku. V minulých letech například pořídila nové přístroje pro rehabilitaci, neurologii a gynekologii. V následujících letech se počítá s investicí nejen do přístrojového vybavení, ale i do stavebních úprav polikliniky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka