Poradny pro občany v nesnázích v Klatovech a Rokycanech otevřou v úterý dveře lidem s finančními problémy

Dluhová problematika je v Poradnách pro občany v nesnázích, které provozuje Diakonie Západ, již několik let tématem číslo jedna.

Cílená propagace v Plzni

Sociální pracovníci Poradny v Klatovech a Rokycanech chtějí upozornit na význam finanční gramotnosti. Světový den finanční gramotnosti každoročně připadá na 8. září. Následující den se dveře Poradny otevřou všem neobjednaným zájemcům, kteří chtějí poradit, jak dostat své finance pod kontrolu.

Více přibližuje koordinátor služby Jan Neckář: „Den finanční gramotnosti nám připomíná, že starat se o své finance a žít bez dluhů je občas obtížné, nicméně tato péče nám umožňuje žít ve větší pohodě. Proto se chceme 9. září zaměřit na problémy s financemi a dluhy, a tak tento den vyhradíme pro klienty, kteří se nějakým způsobem s financemi potýkají.“ Poradna v Klatovech i Rokycanech bude mít v tento den otevřeno od 9:00 do 12:00 a poté od 13:00 do 16:00, a to pro neobjednané klienty řešící finanční problematiku. 

„Naši pracovníci budou připraveni bezplatně poradit všem, kteří nemají své finance pod kontrolou, hrozí jim nebo již mají exekuci či uvažují o oddlužení, budou tu i pro ty, kteří třeba nerozumí některým finančním pojmům,“ přibližuje Neckář. Pro návštěvníky budou k dispozici i informační materiály k dané problematice. 

Poradna pro občany v nesnázích je jednou ze sociálních služeb Diakonie Západ a v Klatovech působí od počátku roku 2015 v přízemí budovy ve Vídeňské ulici 181. Rokycanská poradna působí od 2. ledna roku 2007 v přízemí budovy na adrese ul. Svazu bojovníků za svobodu 68 (budova bývalého okresního úřadu). Mohou se na ně obracet všichni občané, kteří se ocitli ve složité situaci, kterou nedokáží řešit vlastními silami. Poradna občanům pomáhá s řešením otázek, týkající se finanční situace, bydlení, rodinných a manželských vztahů, trestního práva, pracovně právních vztahů, majetkoprávních vztahů, ochranou spotřebitele aj. Usiluje o to, aby občané znali svá práva, měli dostatek informací a podporuje je v tom, aby svou situaci uměli řešit vlastními silami.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka