Přechod pro chodce v Gerské ulici v Plzni čeká úprava

Rada města Plzně souhlasila s uzavřením smlouvy mezi městem Plzeň a Správou a údržbou silnic Plzeňského kraje, jež upravuje společný postup při zadání veřejné zakázky na úpravu přechodu pro chodce v Gerské ulici, tedy přes silnici III/1808.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na akci za 1,7 milionu korun by se mělo město podílet částkou 900 tisíc korun. Cílem projektu je zvýšit bezpečnost chodců v místě točky tramvajové linky číslo čtyři na Košutce. Uzavřením smlouvy se ještě budou zabývat zastupitelé.  

„Stavba zahrnuje úpravu stávajícího přechodu pro chodce přes silnici III/1808 ve vlastnictví kraje, kdy by měl být stávající ochranný ostrůvek pro chodce rozšířen, dojde k úpravě vedení jízdních pruhů silnice, k úpravě chodníků a výstavby nového veřejného osvětlení pro nasvícení přechodu pro chodce,“ uvedl Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí. Tento projekt připravuje Správa veřejného statku města Plzně. Stavba by měla být zrealizována ještě letos. 

Úprava přechodu pro chodce v Gerské ulici není jedinou stavbou, která souvisí s komunikací III/1808 a Karlovarskou ulicí. Na trase připravuje magistrátní odbor investic poslední etapu rekonstrukce tramvajové trati, jejíž součástí bude také úprava křižovatky Kralovická – Gerská. Také v tomto případě město spolupracuje se Správou a údržbou silnic Plzeňského kraje, přičemž v současné době běží výběrové řízení na zhotovitele. Podle odboru investic se zahájení rekonstrukce trati plánuje na srpen 2016. Ke znovu zprovoznění  tramvajové trati by mělo dojít  koncem listopadu 2016, celý projekt včetně zrekonstruované křižovatky bude definitivně dokončen v květnu 2017. Rekonstrukce trati a křižovatky je akcí za zhruba 90 milionů korun včetně DPH, přičemž Správa a údržba silnic Plzeňského kraje se podílí částkou 8,6 milionu korun. Součástí projektu je kompletní výměna kolejových pásů, oprava trolejí a úprava zastávek. Zrušen bude podchod u hypermarketu Albert, u tramvajové zastávky přibude parkovací stání. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka