Při požáru skladu v Plané zahynul člověk

Při požáru, který doprovázela série detonací, bylo v jednom ze skladů nalezeno tělo. Zřejmě se jedná o osobu, která byla po dobu požáru pohřešovaná.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Ve čtvrtek po 10:00 hod. přijali policisté oznámení o požáru skladu propanbutanových lahví v Plané v Nádražní ulici. Na místo se sjely všechny záchranné složky, přičemž policejní hlídky primárně zajišťovaly evakuaci lidí z nejbližších domů – jednalo se přibližně o 20 osob.

Místo s ohledem na bezpečnost policisté uzavřeli přibližně v okruhu 500 metrů, neboť požár provázela série detonací. Doprava byla odkláněna, policisté zajišťovali i to, aby se lidé nenacházeli v ulicích poblíž místa požáru. V jednu dobu byla s ohledem na bezpečnost přerušena i vlaková doprava. Na místo byl přivolán policejní vrtulník, který monitoroval hořící sklad i jeho okolí. Dle zjištěných informací se mělo ve skladu nacházet 600 – 700 lahví, z nich bylo 500 – 600 plných.

Při požáru byly zraněny dvě osoby, jedna byla záchrannou službou ošetřena na místě, druhá byla převezena do nemocnice. Následně bylo na místě požáru v jednom ze skladů nalezeno tělo. Jeho totožnost potvrdí až nařízená soudní pitva. S největší pravděpodobností se však jedná o pohřešovaného muže, ročník 1957, který byl zaměstnancem firmy a v době požáru se měl na místě nacházet.

Příčina požáru v tuto chvíli není známá, objasnit by ji mělo ohledání místa a následné odborné expertizy. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. V tuto chvíli se stále nachází na místě požáru, kde mělo v nejbližší době probíhat ohledání.

Příčina vzniku požáru je podle hasičů doposud v šetření. Škody byly předběžně odhadnuty na 7 milionů korun. Předpokládá se, že by částka ještě mohla o několik milionů narůst. Poškozen byl objekt skladu, přilehlé budovy, auta zaparkovaná v areálu, stroje a zařízení uvnitř budoy a skladové zásoby.  

fot: pčr


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
30.06.2017 16:05



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka