Při prvním zvonění otevřeli v Městě Touškově nové dětské hřiště

První zvonění letos pro děti z Města Touškova na Plzeňsku znamenalo nejen start nového školního roku, ale také radost z otevření moderního Oranžového hřiště, které v areálu místní základní školy vyrostlo v průběhu letních prázdnin. Vznik sportovního a dětského hřiště, které využijí nejen žáci školy, ale i ostatní děti z města a okolí, podpořila 220 tisíci korunami Nadace ČEZ.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na nově vybudovaném Oranžovém hřišti nechybí kvalitní doskočiště, pískoviště nebo sportovní sestava v podobě lezecké stěny, hrazdy, ručkovadla a basketbalového koše. Pro vyžití dětí ze školky byly pořízeny i pestré herní prvky v podobě houpadel, houpačky, kreslicí tabule nebo hracího domku. „Během dne hřiště využijí předškoláci, v hodinách tělesné výchovy a době provozu školní družiny žáci 1. až 4. ročníku naší školy včetně dětí se speciálními vzdělávacími potřebami nebo handicapem, které se u nás také vzdělávají. Plocha však bude využívána rovněž pro mimoškolní aktivity dětí i jejich rodičů a široké veřejnosti bude v provozní době přístupná bez omezení,“ uvedla Lenka Mouleová ze ZŠ a MŠ Město Touškov.

Oranžové hřiště za školní budovou tak nové možnosti k aktivnímu trávení volného času nabídne nejen čtyřem stům žáčkům a žákům touškovských škol, ale každému zájemci z města i jeho okolí. Celkové náklady na jeho vybudování se vyšplhaly k téměř půl milionu korun, 220 tisíc pokryl příspěvek Nadace ČEZ, zbytek uhradily město a škola z vlastních rozpočtů.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat dětská a sportovní hřiště již od svého založení v roce 2002. V průběhu letošních letních prázdnin slavnostně otevřela jubilejní 400. podpořené Oranžové hřiště. „Škola v Městě Touškově je příkladem aktivní instituce, která se kromě klasického vzdělávání věnuje i volnočasovým aktivitám svých žáků – pořádá zájmové kroužky, školní slavnosti, oborové dny i výlety. Rádi jsme jí proto pomohli k vybudování hřiště jako místa ke sportování a venkovním hrám pro její žáky i širokou veřejnost,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka