Primátor doufá, že Japonci v Plzni udrží výrobu piva

Japonská pivovarnická skupina Asahi Group Holdings koupila Plzeňský Prazdroj a další značky. Primátor města Plzně Martin Zrzavecký doufá, že Asahi zachová v Plzni výrobu a zaměstnanost.

Jarní servisní akce AUTO CB

Také že udrží dobrou pověst plzeňského piva. S japonskými firmami má západočeská metropole podle jeho slov dlouhodobě dobré vztahy, příkladem může být společnost Panasonic AVC Networks Czech specializující se na výrobu televizorů a video výrobků japonské značky, jež na území města působí již 20 let. 

Co se týká iniciativy města Plzně, které před časem oslovilo dopisem premiéra Bohuslava Sobotku s žádostí o pomoc při získání Plzeňského Prazdroje do vlastnictví města respektive státu, nemohlo by si město Plzeň a zřejmě ani stát dovolit zaplatit avizovanou sumu, za niž Asahi Group Holdings získá skupinu firem včetně Plzeňského Prazdroje. 

V souvislosti s tím, že se o vlastnická práva k bývalému Měšťanskému pivovaru v Plzni hlásí Právovárečné měšťanstvo v Plzni, uvedl primátor, že by se nový majitel měl s právovárečníky sejít a měl by se s nimi pokusit jednat. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka