Primátor píše kondolenci, Francouzská aliance zapaluje svíčky

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký v pondělí zaslal kondolenční dopis velvyslanci Francie v České republice a také primátorovi partnerského města Limoges.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jménem svým i jménem občanů města Plzně vyslovil upřímnou a hlubokou soustrast nad tragickým a děsivým teroristickým útokem v Paříži.

 „Celý svět v šoku a s pohnutím sleduje tuto mimořádně nešťastnou událost. Událost, v níž bylo zavražděno tolik nevinných lidí. Je mně to moc líto a v srdci jsem se všemi blízkými zemřelých, kteří v těchto dnech prožívají zoufalé chvíle,“ uvedl primátor, jenž pevně věří, že budou nalezeni viníci tragického činu.

Na teroristické útoky už o víkendu zareagovaly bezpečnostní složky města Plzně, pracovníci odboru krizového řízení a odboru bezpečnosti a prevence kriminality i městská policie, a to ve spolupráci se státní policií. Přijata byla některá opatření vedoucí ke zvýšení bezpečnosti na území Plzně, podrobnosti k nim radnice sdělovat nebude.

K situaci se vyjádřil i prezident Francouzské aliance v Plzni Ondřej Ženíšek. „Jde o hroznou tragédii. Chtěl bych tímto za Francouzskou alianci v Plzni vyjádřit soustrast všem příbuzným a blízkým obětí a zraněných. Cílem tohoto odporného teroristického útoku nebyla pouze Paříž či Francie, ale všechny demokratické, svobodné země světa, v podstatě samotné základy demokracie, základy evropské kultury. Doufám, že tato hrozná událost zvýší vzájemnou solidaritu, ještě více tyto země sjednotí v boji proti podobnému náboženskému fanatismu a zároveň nedojde k případným nesmyslným projevům hněvu a nenávisti vůči uprchlíkům a muslimům žijících v Evropě, kteří jsou zmíněným fanatickým terorismem postiženi stejně, jako kdokoliv jiný a také se od něj razantně distancují." 

Občané Plzně, kteří by chtěli vyjádřit solidaritu s oběťmi tohoto teroristického činu, mají možnost tak učinit položením květin či zapálením svíčky před sídlem Francouzské aliance v Plzni na náměstí Republiky.“

Členové Rady Plzeňského kraje pondělní jednání zahájili minutou ticha za oběti teroristických útoků v Paříži a také za oběti z ruského letadla, které přelétalo na Sinajským poloostrovem. Hejtman odeslal kondolenci francouzskému velvyslanci a prezidentce našeho partnerského regionu Franche Comté ve Francii.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka