Projekt zateplení zbrojnice v Radobyčicích má podporu

Město Plzeň uspělo s žádostí o dotaci na zateplení objektu hasičské zbrojnice v Radobyčicích, na loni realizovanou akci získá přes 725 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

S přijetím dotace souhlasili radní, kteří doporučili zastupitelstvu její schválení. Peníze půjdou Městskému obvodu Plzeň 3, o jehož projekt se jednalo. 

„Z ministerstva životního prostředí bychom měli dostat celkem 685.247 korun, ze státního fondu životního prostředí pak 40 308 korun. U zbrojnice byly zatepleny obvodové stěny, strop pod půdou a plochá střecha přístavku, sokl, byla také vyměněna okna s dřevěným rámem a luxfery,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Stavební práce zahájila firma 20. října 2015, dokončila 7. prosince 2015. 

Projekt byl předfinancován plně z rozpočtu Městského obvodu Plzeň 3 a do něho bude také poukázána poskytnutá dotace. Městský obvod se tak bude podílet na spolufinancování zahrnujícím úhradu nezpůsobilých výdajů a povinný desetiprocentní podíl na celkových způsobilých veřejných výdajích – v souhrnu tedy částkou necelých 342 tisíc korun. Podpora ve vztahu k celkovým výdajům projektu představuje 67,99 procenta, ve vztahu ke způsobilým výdajům 90 procent. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka