První ročník ZUŠ Open propojí téměř 350 základních uměleckých škol z celé republiky

Díky Nadačnímu fondu Magdaleny Kožené se 30. května příštího roku uskuteční nejrozsáhlejší kulturní akce v historii České republiky, která upozorní na význam uměleckého vzdělávání dětí. Do prvního ročníku celostátního happeningu ZUŠ Open se již nyní zapojilo 338 základních uměleckých škol z různých koutů Čech a Moravy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na náměstích, v ulicích, kulturních domech, divadlech i v galeriích či v parcích proběhne oslava umění. Hlavními protagonisty oslav se stanou malí umělci, žáci i celé umělecké soubory škol. ZUŠ Open si klade za cíl podpořit a vyzdvihnout umělecké vzdělávání u nás, které díky propracovanému systému výuky, dlouhodobé pedagogické tradici a široké dostupnosti nemá ve světě obdoby.

Malé hudebníky podporuje Magdalena Kožená

„Velmi si vážím toho, že se do prvního ročníku ZUŠ Open přihlásil tak velký počet škol a že o sobě školy chtějí dát vědět prostřednictvím našeho projektu. Jako absolventka ,lidušky‘ si dobře uvědomuji, jak zásadní jsou právě první léta hudebního vzdělávání. O tom, zda se dítě bude nebo nebude zajímat o umění, rozhodují nejen rodiče, ale často také právě učitelé v ZUŠkách,“ dodává k projektu světoznámá česká mezzosopranistka, zakladatelka a patronka pořádajícího nadačního fondu Magdalena Kožená.

"Umělecké vzdělávání pomáhá dětem rozvíjet pro život velmi důležité vlastnosti a dovednosti: kreativitu, empatii, vnímání, estetiku, schopnosti prezentace, a také v dnešním světě opomíjenou trpělivost, vytrvalost a píli,“ říká členka správní rady nadačního fondu a prezidentka Asociace základních uměleckých škol Jindřiška Kudrlová. Kromě výuky tradičních uměleckých oborů ZUŠky objevují a pěstují v dětech potenciál vlastní osobní tvorby a citlivého uměleckého vnímání, který posléze mohou zúročit v mnoha oblastech svého života.

"Lidušky" z Plzeňského kraje nestojí opodál

Do dnešního dne se do projektu zapojily i následující základní umělecké školy z Plzeňského kraje: Třemošná, Přeštice, Nýřany, Horšovský Týn, Plzeň (ul. Revoluční, ul. Terezie Brzkové, ul. Sokolovská, umělecká škola Trnka a SZUŠ Zámeček), Zbiroh, Staňkov, Rokycany, Plasy, Nepomuk, Klatovy, Domažlice, Dobřany, Horažďovice, Holýšov a Kašperské Hory.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.12.2016 08:24



4 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka