První věž na stadionu fotbalové Viktorie Plzeň vyroste ještě letos

Obě věže postaví klub v rozích městského stadionu na své náklady a tím ho kompletně uzavře.

Jarní servisní akce AUTO CB

Věže v rozích rekonstruovaných Štruncových sadů budou v kombinaci klubových barev červené a modré a sloužit mají hlavně fotbalové akademii, kterou chce vedocí celek Synot livy vybudovat. V jedné plánuje ubytování, restauraci a zázemí pro malé fotbalisty. Zatímco věže budou v režii klubu, město začne v létě ještě se čtyřicetimilionovou rekonstrukcí hlavní tribuny.

Vše má proběhnout tak, aby Plzeň mohla doma odehrát případné zápasy evropských pohárů.

Na rekonstrukci komplexu šlo dosud zhruba 420 milionů korun včetně DPH, pro letošní investici je připraveno 45 milionů korun.  Rozsáhlá přestavba moderního sportovního areálu se tím začíná blížit ke konci. 

„Naším záměrem, na který už máme vypracovaný projekt pro stavební povolení, je obnovit horní části tribuny, tedy upravit povrchy, vyměnit sedačky i zábradlí, zrekonstruovat stanoviště pro složky integrovaného záchranného systému, opravit ochoz hlavní tribuny směrem k parku,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář. 

Kvůli připravovanému napojení rohových objektů věže sever a věže jih, které postaví na své náklady Viktoria Plzeň – fotbal, o. s., budou odstraněna boční přístupová schodiště na hlavní tribunu. „Počítáme i se zateplením fasády včetně potřebné opravy balkonu ve druhém patře. Co se týká vnitřních prostor, bude rekonstruována rehabilitační část v prvním nadzemním podlaží,“ uvedl Pavel Šindelář. Součástí prací má být i rekonstrukce zpevněné plochy mezi hlavní tribunou a fotbalovým hřištěm i ostatních zpevněných ploch okolo hlavní tribuny. 

Plzeň přestavuje fotbalovou část areálu postupně. Dosud už mimo jiné odstranila původní valy kolem atletické dráhy, posunula hlavní hrací plochu k objektu hlavní tribuny, nechala vystavět nový výstup na hřiště pro hráče, dostavěla jižní, východní a severní tribunu, udělala umělé osvětlení hlavní hrací plochy, vybudovala parkoviště a částečně zrekonstruovala objekt hlavní tribuny, kde se opravovaly vnitřní prostory a venku hlediště. Loni město nechalo dokončit přístavbu posledního modulu jižní tribuny včetně dvou televizních studií. Mimo fotbalovou část chybí ještě zrekonstruovat objekt „brány borců“. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka