Psychiatrická nemocnice a město Dobřany budou víc spolupracovat

Ředitel psychiatrické nemocnice v Dobřanech a starosta města podepíší v pondělí 28. srpna v 8:30 memorandum o spolupráci obou organizací, která zahrnuje mimo jiné i vytváření možností pro začleňování pacientů zpět do běžného života.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zemský ústav pro choromyslné se stal součástí Dobřan 17 let před koncem 19. století, symbolicky v roce 2017 stvrdí podpisy město a psychiatrická nemocnice dlouhodobou snahu o to, aby si obě instituce nejen nepřekážely, ale aby nacházely možnosti, jak spolupracovat. Někdejší ústav byl svou rozlohou stejný jako původní Dobřany, dodnes je významnou dominantou a s velkým náskokem největším zaměstnavatelem. Zároveň jde o společenský fenomén, díky němuž je v Dobřanech menší problém se stigmatizací duševních nemocí.

Obsahem memoranda jsou tři hlavní oblasti aktivit. Kultura, osvěta a vytváření možností pro to, aby pacienti měli možnost smysluplného vyžití při práci pro město či spolky. V první oblasti jde zejména o pořádání výstav prací pacientů, v druhé o přednášky pro veřejnost na téma duševní zdraví. Třetí oblast by se měla vymknout zažité představě toho, že pacienti jsou vhodní jen pro jednoduchou a nenáročnou práci, měli by mít možnost uplatnit svou odbornost a kvalifikaci.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka