Putovní výstava Památky nás baví na státním hradu a zámku Bečov

Národní památkový ústav představí na slavnostní vernisáži 2. srpna 2015 v 17:00 hodin na státním hradě a zámku Bečov putovní výstavu s názvem Památky nás baví, která prezentuje průběh a výsledky projektu „Vzdělávací role Národního památkového ústavu: Edukace jako klíčový nástroj zkvalitnění péče o kulturní dědictví České republiky“.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Výstava seznámí návštěvníky se vzdělávacími aktivitami sedmi edukačních center, která v průběhu čtyř let trvání projektu vznikla na různých místech České republiky. Vzdělávací programy budou prezentovány řadou fotografií a citacemi účastníků programů, a také prostřednictvím doprovodné video nahrávky,“ vysvětluje Martina Indrová, hlavní řešitelka projektu.

Návštěvníci si budou moci během vernisáže prohlédnout a vyzkoušet edukační pomůcky, které byly zhotoveny pro potřeby vzdělávacích programů. K výstavě jsou připraveny volné aktivity pro rodiny s dětmi ve vyhrazené dny, např. na téma vitráž, křížová klenba či zahradní architektura 

Součástí výstavy bude též prezentace celostátního projetu NPÚ „Velká hradozámecká inventura“ shrnující 25 let obnovy mimořádné památky hradu a zámku Bečov.

Slavnostní vernisáž výstavy proběhne v neděli 2. srpna 2015 od 17:00 hodin. Výstava bude pro veřejnost otevřena od neděle 2. srpna do neděle 30. srpna 2015 každý den kromě pondělí od 10:00 do 18:00 hodin. Instalována bude ve volně přístupné zámecké zahradě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka