Rekonstrukce bytu se nedočkal, řemeslník zmizel

Rekonstrukce bytu se neobešla bez potíží. Jeho plánovaná realizace nebyla dokončena a poškozený přišel o peníze.


Plzeňským kriminalistům, specialistům na objasňování majetkové a hospodářské kriminality, se podařilo rozkrýt nezákonné jednání 37letého muže. Zjištěné a odůvodněné skutečnosti nasvědčují tomu, že muž měl neoprávněně disponovat s finanční částkou necelých 500 000 korun.

V roce 2019 mělo dojít ke společnému seznámení s poškozeným, před kterým měl prezentovat jako člověk, který provádí rekonstrukce bytů a svá tvrzení měl podložit ukázkou fotografií v telefonu. V měsíci lednu 2021 se společně domluvili na realizaci rekonstrukce bytu poškozeného v Plzni na Slovanech. Po společné prohlídce bytové jednotky si budoucí řemeslník udělal návrh prací a stanovil rozpočet. Sjednaná částka měla zahrnovat zálohu na provedení stavebních úprav v bytě. Na konci měsíce října 2021 mu po vzájemné domluvě poškozený zaslal peníze ve dvou platbách na udaný bankovní účet jiné osoby.

Řemeslník se následně pustil do rekonstrukce, z bytu vystěhoval nábytek do společných sklepních prostor a provedl částečné stavební úpravy. Následně měl vyměnit zámek od bytu, o čemž poškozený nevěděl a nový klíč neměl dostat. S majitelem nemovitosti přestal komunikovat a další práce v bytě již neměly být provedeny. Peníze poskytnuté na rekonstrukci bytu měl využít pro vlastní potřebu. Výdaje šly na úhradu různých poplatků a nákupů.

Kriminalisté 37letého muže obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry a případem se dále zabývají. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.12.2022 07:09



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka