Restaurace na Konstantinolázeňsku nabízí italské speciality

Celý víkend budou restaurace na Konstantinolázeňsku nabízet LETNÍ ITALSKÉ MENU jako připomínku italských stavitelů místní železniční trati Pňovany – Bezdružice. Tu v sobotu 10. i v neděli 11. srpna čekají opět jízdy parních vlaků a ukázky práce četnictva v rámci Bezdružického parního léta. „V ...

Jarní servisní akce AUTO CB

Celý víkend budou restaurace na Konstantinolázeňsku nabízet LETNÍ ITALSKÉ MENU jako připomínku italských stavitelů místní železniční trati Pňovany – Bezdružice. Tu v sobotu 10. i v neděli 11. srpna čekají opět jízdy parních vlaků a ukázky práce četnictva v rámci Bezdružického parního léta.
„V červenci se nám podařilo připravit nabídku ve stylu počátku minulého století, kdy probíhala výstavba Bezdružické lokálky. V té době se na stavbě pohybovali především italští dělníci firmy Luigi Telli & Wilhelm Plenkner,“ vysvětluje Jan Florian z místní akční skupiny Český Západ – Místní partnerství, proč je tentokrát menu zaměřené na italskou kuchyni.

Zatímco v Bezdružicích budou po celý víkend 10.-11.8.2013 jezdit parní vlaky, restaurace v okolí zvou nejen na známou italskou rajčatovou polévku minestrone a citronové dezerty.

Pizzeria Kryštof Harant v Dolních Polžicích, které je svou italskou kuchyní a nádherným výhledem do krajiny vyhlášená, připravila gastronomický výlet po celé Itálii – ochutnáte zde například toskánské tortelli maremani con ragů nebo sicilské spaghetti con gambertti e rucola.

Restaurace Jitřenka v Konstantinových Lázních připravila například kuřecí závitky „saltinbocca la Luigi“ plněné parmskou šunkou a bylinkami v tomatové omáčce s bazalkovým pyré nebo variace pečeného králíka po toskánsku s kuskusem a jako dezert krémové mascarpone s malinovým pyré. Penzion V Pohodě nabídne okouna s bazalkou a sušenými rajčaty nebo domácí tiramisu. Restaurace Alžbětin Dvůr nedaleko konstantinolázeňského nádraží nabízí gnocchi s rozmarýnem i kuřecí prsa s mascarpone, žampiony a těstovinami.

Tentokrát se mohou hosté restaurací také vyjádřit, jak jim menu v jednotlivých restauracích chutnalo. „Očekáváme, že návštěvníci ochutnají speciality ve více restaurací a budou se s námi chtít podělit o své gastronomické zážitky, nebo nám sdělit i jakékoliv připomínky k celé akci. Můžou tak učinit buď na e-mail info@leader-ceskyzapad.cz nebo na náš profil na www.facebook.com/CeskyZapadLEADER. Z reakcí, které obdržíme do 18.8. navíc vylosujeme tři výherce, kteří od nás obdrží jako poděkování hodnotné ceny,“ doplňuje Florian.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.08.2013 10:24



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka