Řidič bez řidičáku srazil ve Staňkově chodkyni

Žena byla při střetu zraněna. Při šetření dopravní nehody vyšlo najevo, že řidič nevlastní řidičské oprávnění a že vozidlo nesplňuje technické podmínky.


V sobotu 28. listopadu v 17:03 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 26 ve Staňkově v Americké ulici. Šestadvacetiletý řidič osobního automobilu tovární značky Renault Clio jedoucí ve směru od náměstí T. G. Masaryka směrem na obec Křenovy za snížené viditelnosti nepřizpůsobil rychlost jízdy a jel takovou rychlostí, že nebyl schopen zastavit vozidlo na takovou vzdálenost, na kterou měl rozhled, a na přímém úseku pozemní komunikace narazil do osmadvacetileté chodkyně, která z jeho pohledu přecházela vozovku z levé strany na pravou.

Ke střetu s chodkyní došlo v jízdním pruhu osobního vozidla Renault a náraz byl veden pravou přední částí tohoto vozidla. Při střetu utrpěla chodkyně lehké zranění. Požití alkoholických nápojů u obou účastníků dopravní nehody vyloučili policisté dechovými zkouškami. Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že řidič užil k jízdě vozidlo, které nesplňuje technické podmínky stanové zvláštním právním předpisem – mělo neshodné pneumatiky na zadní nápravě. A dále bylo zjištěno, že řidič není držitelem příslušného řidičského oprávnění.

Škoda na vozidle byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.12.2015 07:03



0 +
 
Auto CB - Fabia | Škoda Plus

Hlavní zprávy

 

Film Festival Finále Plzeň | 20. - 25. 09. 2024