V Holýšově se nevešel na silnici, po čtyřech hodinách nadýchal téměř čtyři promile

Usedl za volant po předchozím užití alkoholických nápojů. Dechová zkouška měla výsledek 3,71 promile alkoholu v krvi, byla provedena až po čtyřech hodinách.

Jarní servisní akce AUTO CB

K dopravní nehodě došlo v neděli 29. ledna 2017 v 10:40 hodin na místní komunikaci v obci Holýšov v ulici Táborová. Řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Golf při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, přejel s vozidlem do protisměru a následně vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonové podezdívky a kovového zábradlí u vchodu do domu. Řidič po dopravní nehodě na místě nezastavil a z místa ujel.

Dopravní nehodu neoznámil policii, i když měl tuto povinnost. Provedeným šetřením v okolí místa dopravní nehody bylo policií zjištěno vozidlo Volkswagen na parkovišti v ulici Tylova. Následně byl šetřením zjištěn také řidič tohoto vozidla v době dopravní nehody. Dvaačtyřicetiletý muž se na výzvu policistů dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda není pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška byla provedena elektronickým přístrojem v 14:37 hodin s pozitivním výsledkem 3,41 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška ukázala výsledek 3,71 promile alkoholu v krvi. Přiznal policistům požití alkoholu před jízdou. Podrobil se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz. Na osobním vozidle vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun, na betonové podezdívce, kovovém zábradlí a fasádě domu byla škoda vyčíslena na 5 tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka