Řidiči v Plzni parkují v zálivech zastávek, strážníci je pokutují

Parkující řidiči v zálivech zastávek MHD a autobusů, to je běžný obrázek některých míst v Plzni. Šoféři komplikují život nejen těm, kteří sedí za volantem autobusu či trolejbusu, ale také cestujícím, kteří jsou nuceni nastupovat z úrovně silnice, což nejvíce činí problémy starším lidem a maminkám s kočárky a malými dětmi.


Po dohodě s Plzeňskými městskými dopravními podniky zvýšila Městská policie Plzeň a PČR v souvislosti s tím dohled.
 Zákon o silničním provozu vysloveně řidiči zakazuje zastavit a stát v prostoru zastávky trolejbusu, autobusu či tramvaje.  Tento úsek je specifikován, tím, že začíná dopravní značkou „"Zastávka autobusu", "Zastávka tramvaje" nebo "Zastávka trolejbusu" ?a končí pět metrů za označníkem zastávky. Tam, kde dopravní značka není, je prostor zákazu zastavení ?a stání vymezen vzdáleností kratší než 30 metrů před a pět metrů za označníkem zastávky. V případě, že je zastávka vyznačena vodorovným dopravním značením, platí zákaz jen pro vyznačený prostor.

Řidičům, kteří zákaz nerespektují, hrozí nejen bloková pokuta, ale i odtah vozidla. Od začátku roku se strážníci zabývali téměř 150 událostmi, kdy řidiči zaparkovali svá vozidla v zastávkách a nařízeno bylo z těchto míst odtáhnout zhruba přes dvě desítky vozidel.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka