Řidička jela ve středu dopoledne na dálnici D5 v protisměru

Ve středu před půl devátou hodinou dopoledne přijali policisté oznámení o projíždějícím vozidle v protisměru na dálnici D5 ve směru na Prahu. Paní s vozem Citroen najela u Ejpovic na dálnici vedoucí na Prahu do levého jízdního pruhu, ale jela v protisměru směrem na Rozvadov.


Na 71,5 kilometru došlo díky tomu k dopravní nehodě. V levém jízdním pruhu proti automobilu Citroen jela řidička s vozem Fiat, a aby nedošlo k čelní srážce, strhla řízení do pravého pruhu, kde právě projíždělo další vozidlo a střetla se s ním. Za vozem Fiat dále jel v levém jízdním pruhu automobil Škoda Octavia, jehož řidič se již Citroenu nestihl vyhnout, a došlo k bočnímu střetu.  Škoda Octávia vyjela mimo dálnici. Řidič i spolujezdec byli zraněni a převezeni na ošetření.  Paní s automobilem Citroen pokračovala dál v jízdě v protisměru a přibližně kolem 80. kilometru se obrátila a jela již správným směrem na Prahu. Policisté z dálničního oddělení Svojkovice ji sledovali a okamžitě zastavili. Alkohol byl u řidičky vozu Citroen a dalších účastníků vyloučen dechovou zkouškou.

Policisté budou zahajovat úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení.

Policisté připomínají, jak se v podobných případech zachovat: 

Pokud se stane, že řidič vjede do protisměru, měl by světelným označením upozornit na své vozidlo (blikat světly, zapnout výstražná světla). Samozřejmě co nejrychleji zajet do odstavného pruhu či na krajnici a světelně označené vozidlo zde ponechat. Osoby opouštějící vozidlo musí mít reflexní výstražnou vestu a co nejrychleji utéct do bezpečné vzdálenosti např. za svodidla nebo na kopec. Jakmile je dotyčný vbezpečí, ihned by měl zavolat policisty.

Rozhodně se nikdo nesmí vžádném případě pokoušet otáčet na dálnici a ani jet vprotisměru k nejbližšímu sjezdu. Za přestupek Couvání, otáčení nebo jízda vprotisměru na dálnici je vrámci bodového systému přičteno 7 bodů. Hrozí zde sankce vrozmezí 5 -10 tisíc korun. Dále hrozí i zákaz činnosti, a to konkrétně na 6 měsíců až1 rok.

Ostatní řidiči, kteří si všimnou vozidla vprotisměru, by měli, pokud to situace dovolí, neprodleně zavolat policii.

Vždy je důležité zajistit bezpečnost účastníků silničního provozu.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.06.2016 13:53



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka