Rozběhl se nábor do projektu In Between? Po stopách místních příběhů na pohraničí Evropy”

Nový vzdělávací projekt Evropské sítě Paměť a solidarita má podnítit mladou generaci Evropanů k poznání dějin 20. století skrze rozhovory s jejími účastníky.

Cílená propagace v Plzni

Účast na projektu bude pro účastníky  příležitost nejenom k rozvoji kompetencí z oblasti historického a etnografického výzkumu v terénu, ale také jim umožní prohloubit znalosti o historických procesech ve Evropě 20. století. Shromážděný materiál ukáže minulost čtyřech evropských regionů se složitou historií a kulturou, která bude zachycena na rodinných fotografiích a v příbězích. Tento materiál se posléze stane jedním z bodů konference, jenž shrne tento projekt. Konference, které se zúčastní kulturní antropologové, historici a orálněhistoričtí badatelé, proběhne ve Varšavě v prosinci 2016.

Organizátoři hledají dvacet mladých lidí – studentů i lidí pracujících na volné noze ve věku 18-25 let, kteří by si chtěli vyzkoušet své dovednosti ve výzkumu lidské paměti. Abyste se mohli projektu zúčastnit, je nutné vyplnit do 5. února 2016 náborový formulář, který se nachází na internetových stránkách www.enrs.eu/inbetween. Hodnoceny budou mj. motivace účastníků k účasti na projektu a jejich ochota a odhodlání ke spolupráci. Podmínkou je znalost anglického jazyka.

V rámci projektu několikačlenné skupiny mladých lidí vyrazí do kulturně nejzajímavějších pohraničních regionů v Evropě, aby během setkání s místními obyvateli uspořádali rodinné archivy a zaregistrovali vzpomínky.

Evropská síť Paměť a solidarita (ESPS) je mezinárodní iniciativa, která si klade za cíl výzkum, dokumentaci a šíření poznatků o dějinách Evropy 20. století a způsobu jejich zapamatování se zvláštním zaměřením na období diktátorských režimů, válek a společenského odporu proti útlaku. Mezi členské státy sítě patří: Německo, Polsko, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko. Rakousko, Česká republika a Albánie mají status pozorovatele.. Více informací naleznete na internetových stránkách: www.enrs.eu a na profilu: www.facebook.com/enrs.eu.
Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1656466284615767/




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.12.2015 07:30



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka