Rumun vybíral v Plzni na falešnou sbírku

Soucit důvěru se pokusil vzbudit mezi občany a návštěvníky západočeské metropole mladý Rumun. Chodil centrem města s deskami v rukou, přičemž se snažil vyžebrat finanční prostředky na neslyšící a tělesně postižené lidi.

Cílená propagace v Plzni

Na podivnou praktiku výběrčího pohybujícího se v ulici Bedřicha Smetany, upozornil v úterý strážníky ze stanice Územně strážní služby šestatřicetiletý muž z Rokycanska, ke kterému muž rovněž přistoupil.  Na deskách, jež lidem předkládal, měl na papíru text „ Certifikát regionální pro neslyšící a tělesně postižené lidi a pro chudé děti chceme otevřít mezinárodní centrum. Děkujeme.“ Celou záležitost s mužem vyřešili strážníci pokutou.

Stejná hlídka se následně vydala na kontrolu Centrálního autobusového nádraží, kde se jí podařilo zajistit muže, jehož měla v hledáčku státní policie. Muž jim nápadně připomínal osobu, po které PČR pátrá, proto se rozhodli zkontrolovat jeho identitu. Brzy vyšlo najevo, že se nemýlili, na jeho předání měli policisté právní zájem.  Muž měl nástup do výkonu trestu.  K dalším úkonům byl předán republikovým policistům.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.02.2018 13:22



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka