Ryan Hollweg prodloužil smlouvu pro příští sezónu

Útočník Ryan Hollweg se stal za čtyři roky v plzeňském dresu jednou z velkých postav HC Škoda Plzeň, ale i celé Tipsport extraligy. Třiatřicetiletý rodák z kalifornského Downey, bude i nadále oblékat plzeňský dres, s klubem podepsal novou smlouvu na jeden rok.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ryan Hollweg zamířil do Plzně před sezónou 2012/13 a na jejím konci mohl se spoluhráči oslavit zisk historicky prvního titulu. Hned od svého příchodu do týmu byl důležitou postavou, i když jej několikrát přibrzdila zranění kolene. To byl hlavní důvod, proč ve čtyřech extraligových ročnících stihl jen 149 utkání. Jeho přínos v týmu je především v oslabení a defenzivních činnostech.

„Jsem velmi šťastný, že můžu zůstat v Plzni. Měli jsme v minulé sezóně skvělý tým a věřím, že příští rok to bude možná ještě lepší. Mám to v Plzni rád, mám tu rodinu a všechno potřebné,“ říká Ryan Hollweg.

Útočník s americkým i kanadským občanstvím se k týmu připojí až při nástupu na led, individuální letní přípravu bude opět absolvovat doma ve Vancouveru, kde jeho rodina žije. „Mám hodně intenzivní cardio tréninky, chodím například na crossfit. Vím, co je dobré pro moje tělo, abych se dokázal ideálně připravit. Trénuji třeba hodinu denně, ale ve vysoké intenzitě. Čím je člověk starší, tak tím se i mění tréninkové náplně, teď je to spíše o vytrvalosti a rychlosti,“ uvádí ke své individuální letní přípravě Hollweg.

„Měli jsme zájem, aby Ryan u nás zůstal, to samé chtěl i on, protože je v Plzni spokojený. Domlouvali jsme se na detailech a nakonec jsme se domluvili na další rok, po kterém si znovu sedneme a uvidíme co dál. Myslím si, že je to dobrá zpráva pro fanoušky,“ říká k setrvání Ryana Hollwega sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka