S Litvínovem rozhodnou přesilovky, vědí v Plzni

Tým HC Škoda Plzeň sehraje v pátek (25. 9. 2015) utkání 5.kola hokejové Tipsport extraligy, do Home Monitoring Arény přijede úřadující mistr z Litvínova. Po skvělém startu a dvou vítězstvích (Karlovy Vary, Pardubice), Indiáni dvakrát za sebou nebodovali (Liberec, Olomouc).

Cílená propagace v Plzni

„Musíme být aktivnější. Být víc na puku. Rozhodčí musí vylučovat soupeře a ne nás. Litvínov má vynikající přesilovky. Na rozdíl od nás má skvělou efektivitu při jejich proměňování a my je do nich nesmíme pustit,“ uvádí Michal Straka, hlavní trenér HC Škoda Plzeň.

Jako hlavní problém špatné produktivity v posledních dvou zápasech vidí plzeňští trenéři nevyužité přesilovky a v případě zápasu v Olomouci i smolné góly. 

„Na rozdíl do domácího zápasu s Libercem, jsme v Olomouci byli lepším týmem. Srazili nás individuální chyby, neproměněné šance a laciné góly do naší sítě. Nejsme ale nijak frustrovaní, naopak. Cítíme to pravé lechtání v břiše a těšíme se na zítřejší zápas,“ doplňuje Michal Straka.

Chyb se nevyvaroval ani první brankář Škodovky Matěj Machovský. „Hodně na něm stavíme, chceme ho podržet. Nebyl bezchybný, ale dobře si to uvědomuje. S Litvínovem začne v bráně opět Machy,“ uvádí Ladislav Čihák, asistent trenéra HC Škoda Plzeň.

Jinak ale sestava dozná určitých kosmetických změn. Plzeňští trenéři chtějí hru oživit a tak dojde ke změnám v útočných formacích i obranných dvojicích. „Místo třináctého útočníka zbyde na Michala Poletína. Polda nehrál vůbec špatně. Zvažovali jsme všechny možnosti. Nakonec ale bude hrát Honza Schleiss, který je rychlejší. Potřebujeme hru hodně rozhýbat a dohnat soupeře k faulům,“ vysvětluje Ladislav Čihák.

Produktivita týmu v početní výhodě podle plzeňských rozhodne i o výsledku zápasu. „Musíme se v tomto ohledu zlepšit. Vrátit se ke hře z prvních dvou vítězných utkání,“ říká hlavní trenér Michal Straka.

Dobře si to uvědomují i hráči. „O prohraných zápasech jsme mluvili v pondělí. Pak jsme si řekli, že se k tomu nebudeme vracet. Všechno špatné jsme zapomněli a veškerou pozornost směřujeme k pátečnímu zápasu s Litvínovem. Věříme, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků a na závěr zahraje Ryan svou vítěznou písničku,“ uvádí Jakub Lev, útočník HC Škoda Plzeň.

Ryan Hollweg, americký útočník HC Škoda Plzeň po každém vítězném domácím zápase HC Škoda Plzeň má pro fanoušky na ledě připravené svůj krátký koncert s elektrickou kytarou. Atraktivní pravidlo zavedlo vedení HC Škoda Plzeň před úvodním utkáním letošní extraligové sezóny, ve kterém Plzeň porazila Karlovy Vary. 

Před zápasem se mohou fanoušci podívat do nově vznikající fanzóny za HM Arénou. Z tee-pee opět zahraje skupina Extraband Revival, fanouškům se bude podepisovat plzeňský indián Tomáš Pitule. Koncert začíná zhruba v 16.30.


Začátek utkání HC Škoda Plzeň x HC Verva Litvínov je naplánovaný na 17.30.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.09.2015 08:04



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka