Masokombinát Schneider, jeden z největších zpracovatelů masa v ČR, zahájil v plzeňském areálu na Borských polích výstavbu logistického centra. "Jde o nejmodernější technologii svého druhu v EU na ploše 6000 metrů čtverečních, která výrazně posílí a zrychlí zásobování našich prodejen a odběratelů po celé republice," řekla mluvčí podniku Edita Vighová. Zahájení provozu centra plánuje v červnu 2007.
Loni podnik vyrobil 40.000 tun masných výrobků a masa, meziročně o 15 procent více. Loňské tržby skupina Schneider neuvedla. Za rok 2004 prodala zboží za 2,3 miliardy korun, o desetinu více než o rok dříve. "Každoroční růst obratu i objemu výroby dosahujeme hlavně strategickým plánováním a intenzivními investicemi do nových výrobních zařízení," uvedla mluvčí.
Podnik ročně investuje desítky milionů korun. V letech 2003 a 2004 nakoupil technologii za čtvrt miliardy korun, desetinu pokryl dotací z evropského programu Sapard. Největšími nákupy byly nářezové linky a zařízení na výrobu hotových jídel.
"Nyní nabízíme zhruba 250 druhů výrobků," uvedla Vighová. Čtyřicet z nich už získalo ocenění národní značkou kvality KLASA, kterou od roku 2003 uděluje ministerstvo zemědělství v rámci národního programu na podporu kvalitních českých výrobků. Kromě klasických českých výrobků se soustředí zejména na produkty zdravé výživy a životního stylu.
Firma vlastní od roku 2004 celosvětově uznávaný certifikát BRC Global Food garantující vyšší bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin, který jí pomáhá při exportu uzenin do EU. Ten zahájila hned v květnu 2004 a stále ho posiluje. Podnik se specializuje na výrobu uzenin a masných výrobků. Na podzim 1999 otevřel nový závod na Borských polích za 300 milionů korun.