Sedmiletý kluk z Německa se ztratil u rozhledny Havran

Chlapce, který se ztratil poblíž Havranu, se podařilo vypátrat přibližně po hodině a čtvrt. Byl vystrašený, ale v pořádku.

Cílená propagace v Plzni

V neděli kolem 19:45 hod. se na tachovské policisty obrátili němečtí kolegové s žádostí o pomoc při pátrání po 7letém chlapci ze SRN, který se ztratil v okolí rozhledny Havran.  S žádostí o pomoc se na německé policisty obrátil 53letý otec chlapce, který uvedl, že byl v okolí hraničního přechodu se synem na výletě, ten se mu však v blízkosti rozhledny Havran, již na území České republiky, ztratil v lesním porostu. Tachovští policisté proto ihned přijali příslušná opatření, vydali se na místo a začali chlapce hledat. Do pátrací akce byl zapojen maximální počet policejních hlídek, psovod se služebním psem a pátrání se zúčastnili i němečtí policisté. Na pomoc byl přivolán také vrtulník s termovizí. Ještě před tím, než se do akce stihl zapojit, se tachovským policistům podařilo malého chlapce nalézt v blízkosti Zlatého potoka.

Vystrašený hoch byl v pořádku, a tak jej policisté mohli převézt na státní hranici, kde jej za asistence německých kolegů předali jeho otci. Za rychlou a účinnou pomoc při pátrání obdrželi tachovští policisté od německých kolegů děkovný dopis, ve kterém bylo tlumočeno poděkování od otce nalezeného chlapce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.04.2015 06:02



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka