Senior okradený o sto tisíc dostane část peněz zpět

Kriminalistům se ve velmi krátké době podařilo chytit pachatele, který důvěřivému seniorovi ve Skašově v nestřežené chvíli odcizil přes sto tisíc korun.

Cílená propagace v Plzni

Kriminalistům Územního odboru Plzeň – venkov se v krátké době podařilo objasnit případ krádeže finanční hotovosti, který se stal 24. července letošního roku v obci Skašov. Sedmasedmdesátiletého muže tam tehdy oslovil neznámý mladík, který nabízel výhodnější odběr elektřiny a plynu.

Poté, co jej senior pozval do svého obydlí a hledal doklady o vyúčtování od stávajícího dodavatele, mu mladý muž v nestřežené chvíli odcizil celkem 114 000 korun, které měl senior schované v zásuvce obývací stěny. Provedeným šetřením se policistům podařilo ve velmi krátké době ustanovit pachatele, kterým je 23letý muž z Plzně. Jak kriminalisté zjistili, mladý muž skutečně zprostředkovával změnu dodavatele elektřiny a plynu pro jednu energetickou společnost.

Policejní komisař mu tak přesně po týdnu sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mladý muž se ke svému činu doznal a zbytek peněz, konkrétně 23 000 korun, a oblečení, za které část z odcizených peněz utratil, policistům vydal. Důvěřivý senior tak část svých ušetřených peněz dostane zpět.   

Policisté opětovně všem radí: nepouštějte nikoho do svých domovů – je to minimální opatření pro to, abyste se nestali případnou obětí trestného činu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.08.2015 07:00



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka