Seniora v Plzni brutálně napadl při venčení psa

Bezdůvodně napadl starého pána. Totožnost útočníka zůstává policistům zatím neznámá.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policisté Policie České republiky pátrají po dosud neznámém pachateli, který dne 22. 8. 2016 kolem 20 hodin a 30 minut zcela bezdůvodně fyzicky napadl 73letého muže. Když senior, který v ten okamžik venčil svého psa, oslovil zhruba třicetiletého muže, jehož pes volně pobíhal v blízkosti starého pána, a požádal jej, aby si své zvíře přivolal k sobě, mladý muž zcela bez důvodu přiběhl k seniorovi a fyzicky jej napadl. Několika údery pěstí do obličeje poškozenému způsobil otevřenou zlomeninu dolní čelisti, otevřenou zlomeninu lícní kosti a horní čelisti. Poté z místa odešel. Incident se odehrál před domem číslo 41 ve Žlutické ulici v Plzni.

 Po přijetí oznámení se případem začali okamžitě zabývat plzeňští kriminalisté, kteří mimo jiné během šetření tohoto zločinu zjistili, že pachatelem je muž ve věku kolem 30 let, svalnaté postavy vysoké cca 170 cm, který měl oválný obličej a zcela vyholenou hlavu. Podle získaných poznatků nebyl plešatý ve smyslu ztráty vlasů. Oči měl posazeny nezvykle blízko sebe. Hovořil plynně česky bez jakéhokoli přízvuku.

Policisté rovněž zjistili, že pachatel se v předmětnou dobu na místě činu pohyboval v doprovodu ženy ve věku kolem 30 let, střední postavy vysoké zhruba 174 cm a blond vlasů délky po ramena. Společně na místě venčili psa světle béžové/pískové barvy srsti, kdy se mohlo jednat pravděpodobně o labradorského retrívra či podobné plemeno (zlatý retrívr).

S ohledem na zranění, která neznámý pachatel seniorovi způsobil, byl případ kvalifikován jako zločin ublížení na zdraví, za jehož spáchání trestní zákoník stanoví až osmiletý trest odnětí svobody.

"Z důvodu řádného objasnění události a především vypátrání pachatele žádáme o spolupráci všechny občany, kteří byli svědky tohoto velmi brutálního útoku, nebo kteří se v předmětné době pohybovali v okolí místa činu a spatřili jakoukoli podezřelou osobu nebo jakékoli podezřelé chování, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158. Rovněž žádáme ženu, která se pohybovala ve společnosti mladého útočníka, aby přišla podat své svědectví, neboť to by mohlo napomoci k řádnému objasnění skutku," říká policejní mluvčí Hana Štefflová.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.09.2016 07:07



3 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka