Šest plzeňských studentů bojuje v soutěži Svačina roku

Dva studenti Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3 a čtyři studenti Akademie hotelnictví a cestovního ruchu - střední školy, s.r.o. v Plzni se zapojili do prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do soutěže se přihlásilo celkem 97 studentů z 24 středních škol. Tv...

Cílená propagace v Plzni

Dva studenti Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3 a čtyři studenti Akademie hotelnictví a cestovního ruchu - střední školy, s.r.o. v Plzni se zapojili do prvního ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do soutěže se přihlásilo celkem 97 studentů z 24 středních škol. Tvůrci nejlepších pokrmů si celkem rozdělí 25 000 Kč. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare a krém Rio Mare Paté. Soutěže pořádá společnost Bolton Czechia. Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále proběhne začátkem prosince v Praze.
Gastronomická soutěž Svačina roku s Rio Mare je určená středním školám zaměřeným na gastronomii a stravovací služby. Do prvního ročníku se přihlásilo celkem 97 studentů z 24 škol. Alespoň jednoho zástupce v soutěži má 10 krajů České republiky.
Odborným garantem soutěže a předsedou poroty je Mistr kuchař a medailista z Olympiády kuchařů v Berlíně Vladimír Picka, který popisuje téma prvního ročníku soutěže: „Úkolem je navrhnout a připravit rychlou, moderní a studenou svačinu. Soutěžící musí použít tuňáka Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté jako hlavní surovinu. Pokrm musí být kreativní, chutný a využitelný jako svačina pro děti, žáky nebo studenty. U pokrmu budeme hodnotit celkový dojem, složení receptury, ekonomické hledisko, použitelnost a chuť.“
První kolo soutěže je korespondenční. Soutěžící připraví a nafotí pokrm, který zašle společně s vyplněným průvodním listem. Ten musí obsahovat kalkulační list a technologický postup přípravy. Každý soutěžící může zaslat jeden recept. Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybere 10 nejlepších, které postoupí do finálového kola.
V živém finálovém kole již budou účastníci připravovat pokrmy před odbornou porotou. Ve finále budou oceněni tři soutěžící. Jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty. Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 000 Kč, odměna za druhé místo je poukázka v hodnotě 6 000 Kč a za třetí místo poukázka v hodnotě 4 000 Kč. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 000 Kč.
„Spotřeba ryb a rybích produktů je u nás stále velmi nízká ve srovnání s jinými zeměmi. Kreativní soutěží chceme ukázat tuňáka jako lehký, chutný a zdravý výrobek pro obohacení stravy, který je vhodný pro přípravu svačin pro děti, žáky i studenty. Maso tuňáka obsahuje významné množství fosforu, důležitých vitamínů skupiny B a je cenným a bohatým zdrojem bílkovin,“ říká Petra Termerová, zástupce pořadatele soutěže Svačina roku s Rio Mare.
Uzávěrka korespondenčního kola je pro všechny soutěžící 11. listopadu. Deset finalistů vybere odborná porota do dvou týdnů. Živé finálové kolo proběhne začátkem prosince v Praze. Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v Česku a na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 10.11.2013 17:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka