Šest stovek Plzeňanů bude v květnu jezdit Do práce na kole

Šest stovek Plzeňanů a Plzeňanek bude po celý květen jezdit do práce či školy „na vlastní pohon“. V rámci soutěžní kampaně DO PRÁCE NA KOLE budou 2­ až 5 členné týmy pro své cesty volit kolo, koloběžku, brusle či budou chodit pěšky nebo běhat.

Cílená propagace v Plzni

Cílem kampaně je hravou formou přivést Plzeňany k využívání šetrných způsobů dopravy, ulevit životnímu prostředí a také vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Kampaň organizuje spolek Auto*Mat a v Plzni ji koordinuje Plzeň na kole za podpory Nadačního fondu Zelený poklad a dalších partnerů.

„V této chvíli je do plzeňského pátého ročníku přihlášeno 600 účastníků ze 150 firem,“ přibližuje Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který v Plzni akci koordinuje. „Ti, co se nestihli přihlásit do konce dubna, mohou využít ještě prodloužené registrace do 3. května na www.dopracenakole.cz. Motto letošního ročníku zní: Do práce na kole jezdí i profíci! a naznačuje, že na kole nemusejí jezdit jen sportovci, ale kdokoliv a z jakéhokoliv oboru. Nejvíc soutěžících se do letošního ročníku přihlásilo z firem Zodiac Galleys Europe, Škoda Transportation a Eurosoftware,“ doplňuje Jiří George Konečný.

V rámci kampaně Do práce na kole se soutěží v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole. Účastníci si své výkony budou zapisovat denně na webu kampaně nebo pomocí mobilní aplikace Urban Cyclers. Všichni soutěžící dostanou trika s potiskem kampaně, díky nimž budou moci využívat různé výhody u partnerů soutěže a účastnit se doprovodných akcí. Podobně jako v loňském roce se soutěží o hodnotné ceny, některé jsou již známé, ty hlavní budou teprve zveřejněny.

V Plzni je nachystána řada doprovodných akcí, aktuální informace je možné najít vždy v předstihu na www.dopracenakole.cz.

Následuje přehled akcí:
•­ 18. května, 17?19 h, Veřejná cyklodílna v Makerspace DEPO2015 (Presslova 14)
•­10. května, Akce na triko s Českou spořitelnou ? přijďte si pro proteinovou tyčinku, pobočka ČS ve Františkánské ul.
•­ 24. května, 6?8 h, Snídaně pro cyklisty, u Papírenské lávky.
•­ červen, Vyhlášení výsledků soutěže při závěrečné cyklopárty
•­ červen, Veřejná cyklodílna

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.05.2017 08:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka