Šestiletý kluk vběhl u Horšovského Týna pod auto

Chlapec vběhl v úterý odpoledne na vozovku bez vědomí nebo pokynu dědy, který jej doprovázel. Záchranka ho se zraněním odvezla do plzeňské nemocnice.


V úterý 2. ledna 2018 v 16:30 hodin došlo na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Semošice a Horšovský Týn k dopravní nehodě.

Devětatřicetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Seat jel s vozidlem od Semošic na Horšovský Týn. Z levé strany z místa ležícího mimo komunikaci mu náhle vběhl do jízdní dráhy šestiletý chlapec. Došlo ke střetu.

Chlapec se před vstupem na vozovku dostatečně nepřesvědčil, zda může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe a ostatní účastníky silničního provozu. Vběhl na vozovku bez vědomí nebo pokynu jeho doprovodu, šedesátiletého muže. Chlapec při střetu utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Plzni. Požití alkoholických nápojů u řidiče a u staršího chodce vyloučili policisté dechovými zkouškami.

 Škoda na vozidle byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka