Škoda Elektric dodá do Plzně nové trolejbusy

Škoda Electric uzavřela s Plzeňskými městskými dopravními podniky, a.s. (PMDP) rámcovou kupní smlouvu na dodávku až 30 ks dvanáctimetrových nízkopodlažních trolejbusů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rámcová smlouva je uzavřena na období let 2015 až 2017, předmětem dodávky jsou variantně trolejbusy bez pomocného pohonu a trolejbusy s pomocným bateriovým nebo dieselovým pohonem. Na základě této smlouvy Škoda Electric vyrobí a dodá v listopadu letošního roku první čtyři nové trolejbusy. Společnost tím navazuje na dodávky stejných vozidel z předchozích let. Hodnota letošní dodávky je zhruba 40 milionů korun, celková hodnota kontraktu potom převyšuje 340 milionů Kč.

„V Plzni se mohou cestující těšit na oblíbené trolejbusy Škoda 26 Tr, kterých v současnosti místní dopravní podnik provozuje již deset. Komfort zajišťuje plná nízkopodlažnost vozidel a širší uličky mezi sedadly. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Pohodlí při jízdě zlepšuje také výkonný systém vytápění a přehledný informační systém. Samozřejmě nechybí ani vyklápěcí plošina pro vozíčkáře,“ říká obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Škoda Electric dodala v letech 2010 - 2014 PMDP celkem 26 vozidel. Škodovácké trolejbusy jezdí i v dalších dvanácti městech České republiky včetně Ostravy, Zlína nebo Hradce Králové. Například Brno si v polovině loňského roku objednalo třicet nových kloubových nízkopodlažních vozidel typu Škoda 31 Tr v celkové hodnotě více než 395 milionů korun.
České moderní trolejbusy zamíří v letošním roce také do zahraničí, ať už se jedná o slovenskou Bratislavu, kde bude jezdit 120 nových vozů nebo o dodávky elektrovýzbrojí pro až 108 trolejbusů do maďarského hlavního města Budapešti a 49 trolejbusů do italského města Bologna. Škoda Electric se bude také významným způsobem podílet na výrobě dvaceti pěti nových vozidel pro mexické město Guadalajara a zmodernizuje 32 kloubových trolejbusů v Bostonu v USA.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka