Školačka z Blatnice vyplnila kvíz a vyhrála mobil

Martina Kalinová ze Základní školy v Blatnici si ve středu na krajském úřadě převzala výhru v podobě mobilního telefonu, který získala jako vítězka v rámci projektu „Kraje pro bezpečný internet“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cenu vítězce, kterou doprovodila maminka a bratr, předal náměstek hejtmana Ivo Grüner a Václav Koudele za společnost Microsoft. Právě Microsoft je partnerem projektu „Kraje pro bezpečný internet“ a věnoval i cenu v podobě mobilního telefonu Nokia Lumia 635. Za měsíc srpen je Martina v pořadí třetím výhercem v rámci ČR (losuje se měsíčně od 8. června do 15. listopadu). Šance na získání výhry mají ovšem stále všichni žáci základních a středních škol v Plzeňském kraji.

Součástí zmíněného projektu je on-line soutěžní kvíz týkající se bezpečnosti na internetu. Po jeho vyplnění jsou všichni automaticky zařazeni do losování, a to nejen každý měsíc o mobilní telefony, ale na závěr projektu (do 15. listopadu) také o herní konzole nebo tablety. Navíc může být finančně odměněna také škola, která se do projektu týkajícího se bezpečnosti na internetu zapojí. „Chtěl bych poděkovat učitelům a ředitelům škol za podporu projektu, za to že se problematikou bezpečnosti internetu zabývají a diskutují na toto téma s žáky. Příkladem může být například škola v Blatnici, která v projektu ´Kraje pro bezpečný internet´ zvítězila už dvakrát,“ uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

V současné době je do projektu „Kraje pro bezpečný internet“ zapojeno 10 krajů ČR. V loňském roce online kvíz absolvovalo 8 000 úspěšných řešitelů, z toho 550 z Plzeňského kraje. Letos zatím správně test vyplnilo 1 400 řešitelů, přičemž z našeho kraje jich bylo 670.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.09.2015 07:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka