Školy v Plzni získají finance na prevenci rizikového chování

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně vyhlásil dotační program Podpora primární prevence rizikového chování.


Je určen jednotlivým žadatelům, kterými jsou školy zajišťující povinnou školní docházku na území města Plzně.

„Danému magistrátnímu odboru byl navýšen rozpočet ve výši 500 tisíc korun na dotační program podporující prevenci rizikového chování. Cílem programu je podpořit projekty, které jsou zaměřené na primární prevenci rizikového chování. Finanční podpora je směřována pouze do ročníků, ve kterých je plněna povinná školní docházka. Odbor školství, mládeže a tělovýchovy přijal celkem 32 žádostí o finanční podporu ve výši 1,118 milionu korun,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Radní města souhlasili s poskytnutím neinvestičních dotací v rámci vyhlášeného dotačního programu pro ZŠ a MŠ pro sluchově postižené v Plzni, Mohylová 90 (9 tisíc korun), Soukromé základní škole ELEMENTÁRIA, s.r.o. (18 tisíc korun), Církevnímu gymnáziu Plzeň (27 tisíc korun), Sportovnímu gymnáziu Plzeň (14 tisíc korun), Gymnáziu Františka Křižíka a základní škole (25 tisíc korun), Církevní základní škole a střední škole Plzeň (5 tisíc korun) a ZŠ a MŠ pro zrakově postižené a vady řeči (10 tisíc korun).

„Rada města schválila dotaci pro gymnázium na Mikulášském náměstí ve výši šest tisíc korun a došlo především ke schválení rozpočtového opatření spočívajícího ve zvýšení příspěvku na provoz 24 základním školám, příspěvkovým organizacím města. Školy si rozdělí celkem 386 tisíc korun,“ doplnila Dagmar Škubalová, vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně.

Finanční dotaci obdrží 1., 2., 4., 7., 10., 11., 13., 14., 15., 16., 17., 20., 21., 22., 25., 26., 28., 31., 33. a 34. základní škola, Benešova základní škola a mateřská škola Plzeň, Masarykova základní škola Plzeň, Bolevecká základní škola Plzeň a Základní škola Plzeň-Újezd.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.03.2018 08:20



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka