Slivovice Stock Excellent bude k dostání v litrovce

Během dvou let po uvedení na trh si Slivovice Stock Excellent získala u návštěvníků českých hospod a restaurací takovou oblibu, že klasická „půllitrovka“ již barmanům a hostinským nestačí. Především pro potřeby gastronomie proto Stock Plzeň – Božkov začne Slivovici Stock Excellent nabízet i v litrov...

Cílená propagace v Plzni

Během dvou let po uvedení na trh si Slivovice Stock Excellent získala u návštěvníků českých hospod a restaurací takovou oblibu, že klasická „půllitrovka“ již barmanům a hostinským nestačí. Především pro potřeby gastronomie proto Stock Plzeň – Božkov začne Slivovici Stock Excellent nabízet i v litrovém balení.
„Věříme, že litrové láhve budou pro gastronomii praktičtější, ale určitě se objeví i v maloobchodech. Design se nezměnil, takže i litrovou lahev každý milovník Slivovice Stock Excellent snadno pozná,“ uvedl ředitel prodeje a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda.
Nové balení je především reakcí na neustále rostoucí poptávku po Slivovici Stock Excellent. Jen za loňský rok se její prodeje zvýšily o téměř 23 %, letos v prvním pololetí pak posílily meziročně o 10 %.
Slivovice Stock Excellent měla svoji premiéru v roce 2006 a byla vyvinuta speciálně na přání zákazníků, kteří žádali silnější slivovici. Slivovice Stock Excellent proto obsahuje 45 % alkoholu, zatímco Slivovice Stock je čtyřicetiprocentní. V loňském roce navíc Stock Plzeň uvedl na trh prémiovou značku Slivovice Stock Excellent Zlatá. Ta získává svoji zlatavou barvu a nezaměnitelnou vůni díky dlouhodobému zrání ve speciálních dubových sudech.
Všechny tři slivovice od Stocku Plzeň se vyrábějí v legendární pálenici v Prádle u Nepomuka. Používají se výhradně pravé české švestky od pěstitelů v ovocnářských oblastech jihozápadních Čech a Šumavy. Právě šumavské švestky jsou pro výrobu slivovice ideální. Díky tomu, že jsou pěstovány ve vyšších nadmořských výškách, kvetou později, zrají v plném létě a nejsou napadeny obávanou šarkou. Dobře vyzrálý švestkový kvas při výrobě prochází dvoustupňovou destilací. První surový destilát je pečlivě zhodnocen a podle jeho vlastností jsou upraveny a kontrolovány parametry destilace druhé. Navíc se provádí ještě takzvané dočišťování ve speciální destilační koloně z roku 1920, která byla původně určena výhradně pro lékařské účely.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.08.2008 11:58



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka