Během dvou let po uvedení na trh si Slivovice Stock Excellent získala u návštěvníků českých hospod a restaurací takovou oblibu, že klasická „půllitrovka“ již barmanům a hostinským nestačí. Především pro potřeby gastronomie proto Stock Plzeň – Božkov začne Slivovici Stock Excellent nabízet i v litrovém balení.
„Věříme, že litrové láhve budou pro gastronomii praktičtější, ale určitě se objeví i v maloobchodech. Design se nezměnil, takže i litrovou lahev každý milovník Slivovice Stock Excellent snadno pozná,“ uvedl ředitel prodeje a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda.
Nové balení je především reakcí na neustále rostoucí poptávku po Slivovici Stock Excellent. Jen za loňský rok se její prodeje zvýšily o téměř 23 %, letos v prvním pololetí pak posílily meziročně o 10 %.
Slivovice Stock Excellent měla svoji premiéru v roce 2006 a byla vyvinuta speciálně na přání zákazníků, kteří žádali silnější slivovici. Slivovice Stock Excellent proto obsahuje 45 % alkoholu, zatímco Slivovice Stock je čtyřicetiprocentní. V loňském roce navíc Stock Plzeň uvedl na trh prémiovou značku Slivovice Stock Excellent Zlatá. Ta získává svoji zlatavou barvu a nezaměnitelnou vůni díky dlouhodobému zrání ve speciálních dubových sudech.
Všechny tři slivovice od Stocku Plzeň se vyrábějí v legendární pálenici v Prádle u Nepomuka. Používají se výhradně pravé české švestky od pěstitelů v ovocnářských oblastech jihozápadních Čech a Šumavy. Právě šumavské švestky jsou pro výrobu slivovice ideální. Díky tomu, že jsou pěstovány ve vyšších nadmořských výškách, kvetou později, zrají v plném létě a nejsou napadeny obávanou šarkou. Dobře vyzrálý švestkový kvas při výrobě prochází dvoustupňovou destilací. První surový destilát je pečlivě zhodnocen a podle jeho vlastností jsou upraveny a kontrolovány parametry destilace druhé. Navíc se provádí ještě takzvané dočišťování ve speciální destilační koloně z roku 1920, která byla původně určena výhradně pro lékařské účely.