Snídaně pro cyklisty zakončuje ve čtvrtek letošní kampaň Do práce na kole

Snídaně pro cyklisty u Papírenské lávky ukončí 31. května letošní plzeňskou kampaň Do práce na kole.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek ráno mezi 6.00-8.00 h si pro čaj, kávu a něco dobrého na zub mohou přijet všichni účastníci kampaně v soutěžním triku a i všichni další, kteří kolem pojedou do práce či do školy na kole či koloběžce. Soutěžní kampaň probíhala v Česku celý měsíc a celkem se jí účastnilo 16 tisíc odvážlivců. V Plzni se do 6. ročníku zapojilo 823 lidí ze 179 firem a organizací, kteří se snažili po celý měsíc co nejčastěji jezdit se svým týmem do práce nebo školy na kole, koloběžce či in-linech, chodit pěšky nebo běhat.

„Cyklosnídani připravujeme pro všechny plzeňské účastníky kampaně Do práce na kole a další cyklisty již po čtvrté. Chceme je povzbudit do dalšího ježdění do práce na kole a poděkovat za jejich úsilí a nadšení. Doufáme, že se v Plzni bude na vlastní pohon přemisťovat nejen do práce, školy, ale i za sportem a zábavou stále více lidí,“ vysvětluje Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole. „K plánování tras po městě může napomoci cyklomapa Plzně (www.cyklomapa.plzne.cz) nebo vhodnout trasu rádi poradíme na některé z našich akcí,“ doplňuje Konečný.

Do soutěže se kromě 2-5 členných týmů cyklistů mohli zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdilo se také na koloběžkách, bruslích a longboardech. Soutěžilo se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude tradičně i „cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky pro své zaměstnance jezdící do práce na kole. Letošní novinkou bylo zapojení vysokých škol v kampani Do školy na kole. Účastníci už letos společně absolvovali 15 900 jízd na kole, při kterých ujeli téměř 147 tisíc km. Počet cest do práce pěšky se blíží k 3000. Společně tak zatím ušetřili přes 20 tun CO2. 

Letošní vyhlášení výsledků proběhne v pondělí 18. června od 18 h v DEPO2015 v Presslově 14 v Plzni (Pozor: Termín byl z organizačních důvodů změněn oproti původnímu 11. června). Účastníci se mohou těšit na zajímavé ceny a další překvapení. Na akci proběhne i focení všech účastníků, proto by neměli zapomenout přijet ve žlutých soutěžních tricích. Kdo si chce nechat opravit nebo seřídit kolo, může přijet již o hodinu dříve, tzn. v 17 h. na veřejnou cyklodílnu, která je součástí závěrečné cyklopárty.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.05.2018 12:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka