Softbaloví reprezentanti Nového Zélandu navštívili v Plzni výstavu maorských portrétů

V pátek 21. srpna zavítali na výstavu “Gottfried Lindauer. Plzeňský malíř novozélandských Maorů“ další hosté z Nového Zélandu: tentokrát se na výstavu v Západočeské galerii vypravili hráči tamního juniorského softbalového týmu.

Jarní servisní akce AUTO CB

V Praze se v rámci akce nazvané Pražské softbalové léto od pondělka  koná Evropský superpohár mužů, kterého se na pozvání Evropské softbalové federace účastní i juniorský výběr Nového Zélandu – Temperzone Junior Black Sox. Je to vůbec poprvé v historii, kdy se na evropské soutěži objeví tým z této softbalové velmoci. Jako součást doprovodného programu v hostitelské zemi hráči přijeli do Plzně, aby si ve výstavní síni Masné krámy s velkým zájmem prohlédli portréty významných maorských osobností. Výstava portrétů Maorů namalovaných plzeňským rodákem Gottfried Lindauerem zaznamenává velký zájem u obyvatel Nového Zélandu cestujících do Evropy: naposledy výstavu navštívil i novozélandský ragbyový tým.

 Výstavu Gottfrieda Lindauera shlédlo již více než 12 000 návštěvníků a potrvá již jen čtyři týdny: do 20. září 2015. Dvakrát v týdnu je otevřena i ve večerních hodinách (denně kromě pondělí 10–18 hodin, ve středu a v sobotu do 20 hodin). Na první polovinu září jsou připraveny zajímavé tematické přednášky: Evropská teorie ornamentu a maorské tetování (8. 9., Lada Hubatová-Vacková) a Dějiny tetování (17. 9., Martin Rychlík).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka