Soutěž na Apetit festivalu v sobotu ohodnotí Z. Pohlreich

Závěrečné praktické kolo soutěže pro žáky středních škol „Vaříme s regionální potravinou“ se uskuteční v sobotu 17. května 2014 na gurmánské akci Apetit Festival za OC Plzeň Plaza. Své síly změří žáci Hotelové školy, Plzeň; Střední odborné školy a středního odborného učiliště, Horšovský Týn a Středn...

Cílená propagace v Plzni

Závěrečné praktické kolo soutěže pro žáky středních škol „Vaříme s regionální potravinou“ se uskuteční v sobotu 17. května 2014 na gurmánské akci Apetit Festival za OC Plzeň Plaza. Své síly změří žáci Hotelové školy, Plzeň; Střední odborné školy a středního odborného učiliště, Horšovský Týn a Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy. I letos v porotě zasedne Zdeněk Pohlreich.
Praktická příprava soutěžních jídel začne v 10:00 hodin ve velkém „kuchyňském“ stanu přímo na Apetit Festivalu. Odborná komise pak zasedne k prostřenému stolu ve 14:00 hodin, aby ochutnala připravená menu a vybrala vítěze. Soutěžní menu musí splňovat důležité podmínky: musí být vytvořeno nejméně z jednoho druhu Regionální potraviny Plzeňského kraje a musí vystihovat tradice a být typické pro Plzeňský kraj. Verdikt odborné poroty bude vyhlášen přímo na hlavním pódiu Apetit Festivalu a na vítěze čekají jak věcné dary, tak také finanční odměna. Vítězný soutěžní tým obdrží 20 tisíc korun, druhý nejlepší tým 15 tisíc korun a odměna za třetí místo je 10 tisíc korun.
Jednotlivá menu soutěžních týmů bude hodnotit odborná porota ve složení: Václav Šimánek, náměstek hejtmana Plzeňského kraje; Petr Cuřín, executive Chef angelo Hotel Pilsen; František Eger, executive Chef Parkhotel Plzeň; Václav Pach, executive Chef, F&B Manager hotel Purkmistr Plzeň; Jaroslav Šíma, předseda Krajské agrární komory Plzeň a mezi hodnotiteli bude i populární kuchař Zdeněk Pohlreich. Soutěž byla letos vyhlášena již počtvrté a je realizována pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočkou Šumava.
Soutěž „Vaříme s regionální potravinou“ je s Apetit Festivalem spojena již třetím rokem. Žáci škol mají díky tomu možnost nejen představit veřejnosti své kulinářské speciality, ale také vyzkoušet si vaření v praxi před očima stovek diváků. Prestižní gurmánská akce Apetit Festival se letos uskuteční o víkendu 17. a 18. května za OC Plzeň Plaza.



Školy a soutěžní menu:


soutěžní tým Hotelové školy, Plzeň


Předkrm: Uzený pstruh v aspiku s pažitkovým creme fraiche a brunoise z kořenové zeleniny

Hlavní chod: Vepřová krkovice pečená v jablečném moštu, nastavená bramborová kaše s kroupami a restovanou kapustou

Moučník: Dortík z červené řepy doplněný jogurtovo-tvarohovým krémem zdobený karamelizovanou hruškou a vinným sirupem






soutěžní tým Střední odborné školy a středního odborného učiliště, Horšovský Týn


Předkrm: Filátko z candáta s teplým čočkovým salátem na opečené cuketě s pečeným cherry rajčetem a fritovaným česnekem

Hlavní chod: Pečený králičí hřbet ve slanině s rozmarýnem a smetanovou omáčkou, baby karotkou, cukrovým hráškem a karlovarským knedlíkem

Moučník: Jáhlový nákyp s ovocem, hruškovým rozvarem s medovinou, zkaramelizovanou hruškou a malinami


soutěžní tým Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy


Předkrm: Vlažný čočkový salátek s filátkem z uzeného pstruha, citronovým dresinkem

a krutony

Hlavní chod: Váleček z vepřové pečeně pečený na bylinkách a slanině, doplněný šumavskými zelníky, jablečným ragú a silnou šťávou

Moučník: Makový tunýlek s náplní z čerstvého sýra, krupicové flameri doplněné jahodovou omáčkou a jogurtovým špalíčkem


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.05.2014 17:08



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka