Speciální škola v Macháčkově ulici je po rekonstrukci, město stála 20 milionů

Rozsáhlou rekonstrukci za více než 20 milionů korun zajistilo město Plzeň pro své budovy v Macháčkově ulici v Plzni, v nichž funguje Odborná škola, Základní a Mateřská škola Zbůch


Zařízení slouží dětem a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami v oblasti mentálního postižení a s autismem. Součástí projektu byla výměna oken, rekonstrukce spojovacích krčků budov, rekonstrukce vybraných instalací a také zateplení stěn a střech.

„Škola v Macháčkově ulici je jiná než tradiční školní zařízení. Například zdejší mateřinka určená pro autistické děti je jedinou svého druhu v Plzeňském kraji. Pracovat tady není zaměstnání, je to poslání a mělo by tomu odpovídat i prostředí. Jsem rád, že nyní tomu tak bude,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

Podle technického náměstka primátora Pavla Šindeláře dává město Plzeň každoročně do oprav svých školních budov několik desítek milionů korun. „Rekonstrukce školního areálu v Macháčkově ulici patří mezi jednu z největších akcí našeho odboru investic v loňském roce. Nejde jen o výměnu oken a zateplení, kompletně nové jsou i instalace, tedy vytápění a elektroinstalace,“ řekl Pavel Šindelář. Zhotovitelem stavby byla firma SENCO Chaloupek s. r. o. Plzeň. Zakázku vyhrála s nabídkovou cenou 20,05 milionu korun včetně DPH. Rekonstrukce trvala od června do listopadu 2017.
 
Škola v Macháčkově ulici na Skvrňanech slouží žákům se speciálními vzdělávacími potřebami v oblasti mentálního postižení a s autismem. Právě pro autistické děti v ní před pěti lety vznikla také mateřská škola se dvěma třídami. Vyučování zajišťují zkušení odborní pedagogové s pedagogickou asistencí. Velkou výhodou je, že po mateřské škole mohou děti ve stejné budově pokračovat v dalším speciálním vzdělávání ve třídách základní školy. Součástí je také praktická dvouletá škola, která připravuje žáky pro výkon jednoduchých prací a činností v běžném životě.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka