Špičák na prázdniny připravil naučnou stezku pro děti. Otvírá pro ně i bikovou školu

Populární špičácká stezka „Po stopách zajíce“, dlouhá zhruba tři kilometry příjemné chůze z vrcholu Špičáku na Čertovo jezero a pak k lanovce areálu, dostala na prázdniny zcela nový kabát.


„Na celkem 10 stanovištích jsme každých zhruba 300 metrů instalovali úplně nové obrázky a připravili také nové soutěžní otázky. Děti si opět vyzkouší znalosti o zdejší přírodě, místním zeměpisu i historii. Za odměnu dostanou po návratu do areálu v kase střediska dárek,“ upřesňuje jednu z prázdninových novinek pro děti Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák. O prázdninách se tady také hraje (na webu) o poukazy na zimní lyžařskou školu a to včetně zapůjčení vybavení.

Nově otevřená biková škola pro děti od 8 let
Ski&Bike Špičák pro letošní rok, a speciálně hlavně pro období prázdnin, nově otvírá bikovou školu pro děti. Ta pro dospělé mimochodem funguje na Špičáku už 11. sezonu. Středisko připravilo speciální výukové centrum pro výuku dětí (od 8 let), kde jsou typy překážek nebo sklony svahů, které vyhovují začátečníkům. A i kvůli bezpečnosti jsou tyto prostory odděleny od ostatních tratí bikeparku. 

„Letos jsme v půjčovně kol přešli pod značku Kona, která nás vybavila dětskými koly Kona Stinky 24, dětem poskytneme také helmy a chrániče (značka Fox). Stejně jako pro malé lyžaře má naše škola zkušené instruktory i pro dětský sjezd (downhill), kteří děti naučí bezpečně ovládat sjezdové kolo a zvládnout jízdu v terénu,“ říká k zaměření letní školy Jan Kasík.

Na Špičáku mají pro děti připravený v současnosti i tolik oblíbený pumptrack, což je speciální typ dráhy, který využívá “pumpování” (pohyb nahoru a dolů) k jízdě na kole namísto šlapání. Oblíbený je především proto, že se na něm dá bezpečně nacvičovat rovnováha či ovládání dalších jízdních dovedností na sjezdových (i jiných) kolech. Jízda po pumptracku tak přináší zábavu i bezpečný adrenalin.

Dospělá klientela bikeparku na Špičáku je až z 80% zahraniční, převážně pak z Německa. V posledních letech pak doprovází zahraniční bikery i jejich děti, takže dětská biková škola na Špičáku bude určitě s mezinárodní účastí.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.07.2017 10:12



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka