Společné memorandum má v Plzni podpořit rozvoj mládežnického tenisu

Rada města Plzně schválila znění Memoranda o spolupráci mezi Plzeňským krajem, Českým tenisovým svazem, TK Slavia Plzeň z. s. a statutárním městem Plzeň v oblasti podpory Regionální tenisové akademie Plzeňského kraje.


Memorandum, jehož cílem je podpora a rozvoj mládežnického tenisu na území regionu a západočeské metropole, upravuje obecnou formu spolupráce, konkrétní podoba bude předmětem dalších jednání a z nich vyplývajících dohod. Termín podpisu memoranda bude upřesněn. 

„Na základě tohoto memoranda se zapojené subjekty zaměří na realizaci programů a podporu výchovy elitní tenisové mládeže jako jedné z důležitých složek prevence proti sociálně patologickým jevům ve společnosti, zejména u dětí a mládeže ve věku 6 až 18 let, dále také na propagaci mládežnického tenisu v rámci města a kraje, na spolupráci a podporu tenisové mládeže při vzdělávacích a výchovných programech, vzájemnou propagaci při konání akcí a další,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký. 

Předpokládanou součástí spolupráce je i budoucí finanční podpora tenisové akademie ze strany města, přičemž ta by měla být realizována prostřednictvím Nadačního fondu Regionální plzeňské tenisové akademie. Zakladatelem nadačního fondu je AH Tennis Agency s. r. o. a plzeňská tenistka Andrea Hlaváčková. V souvislosti se vznikem akademie uzavřelo město Plzeň 30. listopadu 2016 smlouvu o poskytnutí dotace s TK Slavia Plzeň z. s. Město uvolní ze svého rozpočtu tenisovému klubu 300 tisíc korun na úhradu nákladů spojených právě se vznikem Regionální tenisové akademie Plzeňského kraje. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka