Sportovat mohou i lidé s tělesným hendikepem. Přesvědčí vás o tom na Festivalu Sportu

Návštěvníci Festivalu Sportu, který se uskuteční 17. 6. 2015 v OC Plzeň Plaza a přilehlém parku, si budou moci vyzkoušet nejen některé z více než čtyř desítek sportovních odvětví, ale také zkusit, jak mohou sportovat lidé s těžkým tělesným handicapem.

Cílená propagace v Plzni

Na programu festivalu se podílí celá řada neziskových organizací. Jednou z nich je i spolek LENOX provozující sportovní klub INDIANS Plzeň, který se věnuje Powerchair hockey - hokeji na elektrických vozíčcích (v Česku také zvaný Florbal na elektrických vozících). Tento sport je výjimečný tím, že je určen i pro osoby s nejtěžším tělesným handicapem.

 

Návštěvníci Festivalu Sportu budou moci zhlédnout simulační zápasy v Powerchair hokeji, ale také si na vlastní kůži vyzkoušet jízdu na elektrickém vozíčku a ovládání hokejky a míčku pomocí slalomu.

 

Zajímavé jistě bude i srovnání s klasickým florbalem a ledním hokejem. Tyto sporty se na festivalu představí v zastoupení FBC Plzeň a HC Škoda Plzeň. Při trefování hokejové branky bude možné srovnat svoje umění s hráči A-týmu HC Škoda Plzeň Jakubem Jeřábkem a Jaroslavem Kracíkem, od kterých bude možné také získat podpis při autogramiádě.

 

Na Festivalu Sportu se dále představí celá řada známých i méně známých sportovních odvětví jako např. atletika, fotbal, házená, cyklistika, pétanque, poledancing, lakros, footbag nebo dračí lodě.

 

Součástí festivalu bude také medailový ceremoniál Her VII. letní olympiády dětí a mládeže 2015. Chybět nebude ani možnost využít služeb výživového poradce nebo si nechat zkontrolovat zrak. Součástí festivalu budou také koncerty populárního písničkáře Voxela a skupiny Fixed Lifght.

 

Detailnější program stanoviště:

 

9:00 - 11:00 - možnost vyzkoušení si jízdy na el. vozíku návštěvníky

11.00 - 11.15 - ukázka simulačního zápasu

11.15 - 12.00 - možnost vyzkoušení si jízdy na el. vozíku návštěvníky

12.00 - 12.15 -ukázka simulačního zápasu

12.15 - 13.00 - možnost vyzkoušení si jízdy na el. vozíku návštěvníky

 

Dále v každou celou hodinu zahájení simulačního zápasu, který bude trvat cca 15 min. Poté bude návštěvníkům umožněno vyzkoušet si jízdu na el. vozíku ve slalomu postaveného z kuželů. Takto až do 17.15 hod.

 

17.15 - 19.30 - možnost vyzkoušení si jízdy na el. vozíku návštěvníky



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka