Sportovci ZČU vybojovali na českých akademických hrách 39 medailí

Západočeskou univerzitu v Plzni letos na 16. Českých akademických hrách v Praze ve dnech 18.–23. června reprezentovalo 145 sportovců, kteří domů přivezli 16 zlatých, 11 stříbrných a 12 bronzových medailí.


Celkem si tedy ZČU připsala zisk 39 cenných kovů v individuálních i kolektivních sportech a v ostré konkurenci 40 českých vysokých škol skončila na velmi pěkném 4. místě.

Letošní České akademické hry uspořádaly společnými silami dvě pražské vysoké školy – České vysoké učení technické a Česká zemědělská univerzita. Vysokoškoláci z celé republiky na nich zápolili ve 27 sportovních disciplínách. Reprezentanti Západočeské univerzity v Plzni soutěžili v atletice, badmintonu, florbalu, frisbee, futsalu, házené, karate, lukostřelbě, orientačním běhu, plavání, softballu, sportovním lezení a volejbalu.

V kolektivních sportech se blýskli zejména fotbalisté, kteří přivezli do Plzně titul akademického mistra ČR. Házenkářky vybojovaly stříbro, bronzové medaile přivezli házenkáři a futsalisté. Velkým úspěchem byla i účast dalších týmů, které si postup musely vybojovat v kvalifikačních turnajích.

V individuálních disciplínách dosáhly na titul akademického mistra atletky Tereza Hrochová (1500 m a 3000 m) a Kateřina Klailová (oštěp), zlato posbírali také plavci Petra Laudová (100 m volný způsob a 200 m polohový závod), Roman Bischof (50 m a 100 m prsa) a Martin Šimáček (100 m volný způsob), lukostřelkyně Jana Cimická a karatista Jiří Krych. Další medaile přidali ostatní plavci, atleti, badmintonisté, karatisté a lukostřelci v individuálních i týmových soutěžích. Pro stříbro ve sportovním lezení na obtížnost dohmátl Tomáš Binter.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka