Sportovní areál Prokopávka bude mít v nájmu TJ Lokomotiva Plzeň

Rada města Plzně rozhodla o tom, že sportovní areál Prokopávka získá do nájmu TJ Lokomotiva Plzeň, která provozuje sportovní halu v Plzni na Slovanech. Doba nájmu byla stanovena s účinností od 1. ledna 2016 do 31. prosince 2028.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město si od změny systému provozování areálu slibuje to, že sportovní komplex přestane chátrat.  

„Město areál do svého majetku získalo koupí v roce 2010, následně byla jeho část dána do výpůjčky Sdružení sportovních klubů Bolevec za účelem využití ke sportovním a tělovýchovným aktivitám. Tato cesta se bohužel neosvědčila. S ohledem na technický stav areálu proto doporučil magistrátní odbor správy infrastruktury změnit systém provozování z výpůjčky na smlouvu o nájmu, provozování a údržbě tak, jako je tomu na ostatních sportovištích ve správě odboru,“ vysvětlil technický náměstek Pavel Šindelář. Sportovní kluby, které mají areál ve výpůjčce, souhlasily s ukončením smluv o výpůjčce dohodou, a to ke dni 31. prosince 2015.

Podle názoru odboru správy infrastruktury zamezí změny systému provozování sportovního areálu Prokopávka postupnému chátrání. Aby areál i do budoucna sloužil sportovcům a široké veřejnosti, je nezbytně nutné zajistit jeho financování z rozpočtu města. Postupnými a plánovanými investicemi je možné areál zrekonstruovat, doplnit o vhodné sportovní plochy a vybudovat z něj atraktivní místo pro sport i relax nejen pro občany města Plzně, ale i výkonností sportovce. Město má na začátek připraveno v rámci svého rozpočtu částku 2,5 milionu korun provozních a 4,6 milionu korun investičních prostředků, které do areálu půjdou. 

Ve sportovním areálu Prokopávka se nachází původní hřiště s umělým povrchem na pozemní hokej, původní škvárové fotbalové hřiště, které je dnes již z části zarostlé a nevyužívané, travnaté fotbalové hřiště s umělým osvětlením, tělocvičny, šatny a sprchy, venkovní krytá tribuna u fotbalového hřiště, objekt s restaurací a ubytovnou, přístavek plynové kotelny. 

TJ Lokomotiva Plzeň má bohaté zkušenosti s provozováním sportovní haly na Slovanech. Ve spolupráci její a města Plzně se podařilo kompletně zrekonstruovat a rozšířit celý slovanský areál, který je hojně navštěvován profesionálními i amatérskými sportovci a širokou veřejností. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka