SsangYong Torres: Atraktivní a ovladatelné SUV za skvělou cenu

Redaktor portálu REGION24.cz si na týden zapůjčil nový SUV vůz SsangYong Torres a byl s ním nadmíru spokojen.

Jarní servisní akce AUTO CB

SsangYong Torres přitahuje pozornost

První, co na novém Torresu upoutá pozornost, je jeho výrazný design. Auto je robustní a působivé, ale zároveň elegantní a moderní. Líbí se mi zejména výrazná maska chladiče s ostře řezanými světlomety a světly denního svícení, která Torresu dodává dravý výraz. Nápaditý je také kryt zadních dveří inspirovaný rezervním kolem off-roadů. V zadních dveřích se žádné rezervní kolo nenachází, ale designově tento prvek vnímám jako smělý pokus konstruktérů, jak nalákat ke svezení v novém SUV všechny dobrodruhy.

Sympatický interiér a příjemné úložné prostory

Kabina je prostorná a pohodlná, s kvalitními materiály a moderním designem. Oceníte zejména pohodlná přední sedadla s ventilací, velkou obrazovku infotainmentu s podporou Android Auto a Apple CarPlay a spoustu úložných prostor. 

A kolik místa skýtá nový Torres v zavazadelníku? Základní objem je 839 l / 703 l (s rezervním kolem) a po sklopení zadních sedadel kapacita naroste na 1 662 litrů. Myslím si, že nabízený prostor je plně dostačující pro rodinný výlet.

Svižná a bezpečná jízda

Torres je vybaven 1,5litrovým benzínovým motorem o výkonu 163 koní. Měl jsem zapůjčenou variantu s automatickou převodovkou a pohonem všech kol. S autem jsem najezdil cca 800 kilometrů po dálnici, okreskách a vyzkoušel jsem také nerovný povrch na lesní cestě. Potvrzuji, že Torres zaručuje dostatek výkonu, velmi příjemné zrychlení a je stabilní v zatáčkách. Jízda s Torresem je pohodlná, auto dobře tlumí nerovnosti a má svižno odezvu na plynový pedál.

Průměrná spotřeba byla 9,5 l / 100 km.

Asistenční systémy

Torres je vybaven řadou asistenčních systémů, které zajišťují bezpečnost jízdy. Například systém udržování v jízdním pruhu, adaptivní tempomat nebo systém výstrahy blížícího se vozu v mrtvém úhlu. Na dálnici se mi rozsvicovala červená výstraha na levém zrcátku celkem často a to je pro řidiče dle mé osobní zkušenosti velmi užitečná informace. Navíc mohu potvrdit, že jsem zažil další přínosnou výstrahu a to varování bezpečnostního systému při couvání, kdy se ke mně ze strany blížilo vozidlo.

Cena

Cena Torresu začíná na 699 990 Kč, což je za vůz této kategorie a výbavy velmi příznivá cena.

Závěr

SsangYong Torres je skvělé větší SUV pro ty, kteří hledají atraktivní, moderní a snadno ovladatelný vůz za dobrou cenu.

Více se dozvíte na webu https://www.ssangyong.cz.

Honza Vavřička

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka