Stock přichází s prémiovou zlatou slivovicí

Společnost Stock Plzeň – Božkov rozšiřuje své portfolio ovocných destilátů a uvádí na trh skutečně špičkovou slivovici - Slivovice Stock Excellent Zlatá. Novinka s obsahem alkoholu 45 % získává svoji zlatavou barvu a nezaměnitelnou vůni díky dlouhodobému zrání ve speciálních dubových sudech.

Cílená propagace v Plzni

Společnost Stock Plzeň – Božkov rozšiřuje své portfolio ovocných destilátů a uvádí na trh skutečně špičkovou slivovici - Slivovice Stock Excellent Zlatá. Novinka s obsahem alkoholu 45 % získává svoji zlatavou barvu a nezaměnitelnou vůni díky dlouhodobému zrání ve speciálních dubových sudech.
„Slivovice v posledních letech zažívá v České republice renesanci a nachází stále více obdivovatelů. Rozšiřuje se okruh zákazníků, kteří požadují tu nejvyšší kvalitu. Proto rozšiřujeme náš sortiment v této kategorii o produkt, který je určen skutečným znalcům a milovníkům špičkové slivovice,“ uvedl ředitel prodeje a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda. Proto podle něho bude nová značka slivovice k dostání nejen v maloobchodní síti, ale také v mnoha gastronomických zařízeních, kde zkompletuje současný sortiment slivovic od Stocku Plzeň.
Slivovice Stock Excellent Zlatá je vyrobena výhradně z pravých českých švestek z loňské mimořádné úrody od pěstitelů v ovocnářských oblastech jihozápadních Čech a Šumavy. Právě šumavské švestky jsou pro výrobu slivovice ideální. Díky tomu, že jsou pěstovány ve vyšších nadmořských výškách, kvetou později, zrají v plném létě a nejsou napadeny obávanou šarkou. Dobře vyzrálý švestkový kvas při výrobě prochází dvoustupňovou destilací. První surový destilát je pečlivě zhodnocen a podle jeho vlastností jsou upraveny a kontrolovány parametry destilace druhé. Navíc se provádí ještě takzvané dočišťování ve speciální destilační koloně z roku 1920, která byla původně určena výhradně pro lékařské účely. Mimořádně jemnou švestkovou chuť, zlatavou barvu a vůni připomínající koňak získává slivovice díky zrání v dubových sudech, v nichž destilát leží a tříbí svůj charakter nejméně šest měsíců.
Slivovice se v legendární pálenici Stocku Plzeň v Prádle u Nepomuka destiluje již od roku 1957. Kvalita místní slivovice byla vždy pověstná. V 70. a 80. letech minulého století dokonce pěstitelé švestek z dalekého okolí stáli před vesničkou Prádlo mnohakilometrové fronty, aby mohli své plody vyměnit právě za slivovici od Stocku.
Dnes má Stock Plzeň - Božkov ve svém portfoliu Slivovici Stock s obsahem alkoholu 40 % a od jara loňského roku vyrábí na základě požadavků zákazníků a hospodských i silnější Slivovici Stock Excellent s obsahem alkoholu 45 %. Spolu s prémiovou zlatou slivovicí bude nyní gastronomickým zařízením stejně jako spotřebitelům v maloobchodu k dispozici kompletní nabídka slivovic pod značkou Stock.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.06.2007 14:21



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka